16 Февруари, 2017 09:47 2 338 12

Крум Зарков: Приемането на СЕТА е във вреда на България и цяла Европа

  • сета-
  • крум зарков-
  • бизнес

Споразумението накърнява интересите на хората, ще се отрази негативно на икономиката и ще предизвика нова приватизационна вълна

Крум Зарков: Приемането на СЕТА е във вреда на България и цяла Европа - 1

„Приемането на СЕТА е във вреда на България и цяла Европа“. Това заяви Крум Зарков, член на ИБ на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в Русе по БНР. Според него това споразумение накърнява интересите на хората в страната ни, ще се отрази негативно и на националната икономика. „Възможно е да предизвика нова приватизационна вълна. Когато дебатът се пренесе в българския парламент, БСП ще бъде против ратификацията на това споразумение“, категоричен е той.

Зарков обясни, че ангажиментът да приемем СЕТА, а Канада да премахне визите за българи, не е никъде формализиран и двете неща нямат общо. „Това е кон за кокошка, защото и сега българите могат да пътуват до Канада по облекчена процедура за визи. Заради няколкостотин души, които да пътуват по-лесно, ние да съсипем цели сектори от икономиката си, да увеличим безработицата, да нарушим ключови социални постижения, като социалния диалог и колективното трудово договаряне, да се откажем от суверенитета си - това е безумна сделка“, подчерта той. По неговите думи в България изпитваме все по-остър проблем от недостиг на кадри, а СЕТА и без това ще доведе до „изтичане на мозъци“, дори ни предлагат и да улеснят това пътуване. „Не приемаме такава сделка. Българското и канадското правителство могат спокойно да продължат разговорите за постигане на безвизов режим, но това няма нищо общо със СЕТА“, каза още Зарков.

„Българските евродепутати не са го подкрепили, с изключение на четиримата от ГЕРБ и Ангел Джамбазки, които са скъпо платени лобисти на огромните корпорации, които натиснаха парламента в тази посока“, коментира водачът на „БСП за България“ в Русе. Според него тези, които са гласували против споразумението, са проевропейските сили. Той е на мнение, че на първо място трябва да се поставят съдбите на хората, а не корпорациите, защото Европейският проект ще приключи и то бързо. „Европа най-накрая трябва да разбере, че пътят, който я доведе до Брекзит, Европа на две скорости и най-високия евроскептицизъм, трябва да се промени. Този, които спре СЕТА, ще даде шанс на Европа да се съвземе“, уточни Зарков. Той допълни, че Станишев, заедно с всички български социалисти, е подписал декларация предишния ден, че ще се противопостави на СЕТА. „Сергей Станишев гласува и против споразумението. Била е допусната техническа грешка, която е отстранена“, каза още той. Според него ГЕРБ вътрешно са гузни и не могат да обяснят защо са го подкрепили, а се опитват да налагат тезата, че Станишев го е подкрепил. „Това не е вярно. Нито един български социалист не го е подкрепил, както и много европейски социалисти, зелените и много други политически сили, а пред парламента е имало протест, какъвто ще започне из цяла Европа“, посочи Крум Зарков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TRu

    3 2 Отговор
    Ами да , ако трябва да ги съсипем, така ще съсипем и комсоц другарите , които държат ВСЕКИ ЕДИН от тези сектори. Но интересното в случая защо другата псевдоконтраструктура от БКП - ГЕРБ и РЕФБЛОКА не е против.
  • 2 Киро

    8 1 Отговор
    Тоя мяза на душевно болен!
  • 3 Ангелчо

    4 1 Отговор
    Той е вреден за държавата ни . Паразит ПАРАЗИТОВ . ТАКИВА ВРЕДИТЕЛИ В СИБИР ВЕДНАГА
  • 4 ВЪЛКО

    5 1 Отговор
    Този е абсолютен куку , май всичките са кат него. Абсолютни олигофрени и паразити
    Да си павят харакири всите
  • 5 шлемник байкалски

    5 1 Отговор
    Ало Зарков ? По това споразумение се преговаря 7/седем/ години ! Споразумението бе прието в европарламента с 408 гласа „за“, 254 „против“ и 33 въздържали се.

    Добре че се намери един кмсомолец да ни го разясни за две минути вместо да каже защо Сергей и компания гласуваха за повече бежанци в Европа???
  • 6 утрален

    4 1 Отговор
    Щеше да пее друга песен , ако Курнелия беше за сета , но.....
    Мазна марионетка :))))))
  • 7 Крилья Советов

    5 1 Отговор
    Що бе, що протестираш срещу безвизовото пътуване до Канада за българи? Нямало нищо общо със споразумението между ЕС и Канада? Нали канадският премиер получи това като условие от Бойко Борисов, за да се съгласи България с това споразумение? Не мисля, че ще има огромен наплив за Канада от български гастарбайтери, но е добре ако искаш да промениш живота си, да си свободен да го направиш без визи и ограничения.
  • 8 Киро

    7 1 Отговор
    Само му вижте физиономията на този другар, излъчваща текезесарска бодрост!

    Сега другаря ще почне да убеждава, че е къде-къде по-добре да подпишем някое евразийско договорче!
  • 9 лаик

    4 0 Отговор
    Що да ходя да си работя в Канада по професията за 17-23 $ на час като тука мога да опъвам за 700-800 лева на месец .
  • 10 КомПост

    2 0 Отговор
    За да ми работиш без пари , гледайки ме как ти осигурявам ..... нищо. И после да те обвинявам ,че в България материала е калпав, е на затова.
  • 11 Хахолаки Дангалаков

    2 0 Отговор
    Ама , този става за министър бе , гледайте го , изглежда като комунист от лудница , след бригадирско движение.
  • 12 име като гост

    1 0 Отговор
    тъпо комунистическо създание с промит от родителите си мозък...
    за разпространение на лъжи трябва да се полага обществено полезен труд...да измете улицата на която живее