Last news in Fakti

28 Февруари, 2017 06:30 792 0

Пазарите в очакване речта на Тръмп

  • тръмп-
  • реч-
  • пазари

През настоящата седмица, поне към момента, се очертава най-важното икономическо събитие от международен мащаб да бъде речта на американския президент Доналд Тръмп пред Конгреса във вторник (28 февруари), се посочва в анализ на „Капман Холдинг“.

Според предварителната информация, речта на Тръмп ще се отнася основно до предстоящата данъчна реформа в САЩ, която предвижда значително намаление на данъците за бизнеса и населението. Някои анализатори смятат, че именно на тези очаквания се дължи ръста на фондовите пазари в САЩ през последните 10-ина дни.

Практически погледнато обаче, данъчните реформи трудно биха могли да влязат в сила още тази година, като се има предвид законодателния път, който трябва да изминат. Имайки предвид това, Тръмп едва ли ще бъде много конкретен в коментарите си относно фискалната политика, е мнението на американски икономисти. Което пък от своя страна е възможно да доведе до намаляване на оптимизма, обхванал напоследък американските капиталови пазари, прогнозират анализатори от „Капман Холдинг“.

Другата посока, в която има потенциал да повлияе утрешната реч на Тръмп, е „настроението“ на ФЕД относно темпа на повишение на основната лихва. Според очакванията на част от инвеститорите, има известна вероятност ОЛП на САЩ да бъде повишен още на заседанието на ФЕД в края на март.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА