Last news in Fakti

28 Февруари, 2017 09:56 841 1

И досега Европа не се движеше на една скорост (ВИДЕО)

  • бтпп-
  • цветан симеонов-
  • бизнес-
  • гбитк
И досега Европа не се движеше на една скорост (ВИДЕО) - 1

И досега Европа не се движеше на една скорост. Субсидиите за българското земеделие са много по-ниски в сравнение с останалите страни – членки.

Това заяви в интервю за Факти.бг председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Така той коментира идеята на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за Европа на две скорости. Трябва да видим внимателно какви са детайлите в идеята, призова Цветан Симеонов.

Конкуренцията е здравословна. Българският бизнес е в добра кондиция. Данните за ръст от 3,5% на икономиката свидетелстват за това. Основни двигатели остават машиностроенето, фармацията, строителството, ИТ индустрията и естествено ще наблюдаваме ръст и в сегмента на производството на автомобилни части и компоненти, посочи Цветан Симеонов.

Според него подписването на СЕТА ще отвори нови възможности за българския бизнес. Нашата икономика в момента е в много по-добро състояние в сравнение с времето, когато започнахме преговори за членство в ЕС. Българската икономика не загина, а се престрои и в момента 60% от българския износ е за най-силните икономики на Общността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    1 0 Отговор
    То България отдавна е включила задна скорост има няма 27 години!