2 Март, 2017 13:59 1 428 5

Китайци искат да правят локомотиви в България

  • влак-
  • герджиков-
  • китай
Китайци искат да правят локомотиви в България - 1
Снимка: БТА

Голяма китайска фирма проявява инвеститорски интерес да изгради в България модерен завод за локомотиви и вагони. Това разкри пред журналисти служебният премиер Огнян Герджиков.

Той все пак разкри, че преговорите с китайската компания са започнали преди десет - петнайсет дни и има вероятност да приключат съвсем скоро. Става въпрос за локомотиви и вагони от най-ново поколение, като инвеститорът няма претенции за държавни гаранции.

Огнян Герджиков заяви готовност да пътува до Китай във връзка с този проект. Бях решил, че в този кратък мандат няма да ходя никъде по света, но там бих отишъл, защото имаме нужда от силни инвеститори, аргументира се служебният премиер.

Той отбеляза, че за китайските инвеститори има изключително тежка процесуална процедура, но той има уверението на министър Ради Найденов че този въпрос, включително и за китайските туристи ще бъде ускорен.

Огнян Герджиков, заедно с почти целия кабинет, пътува с парен атракционен влак от София до гара Черепиш. Премиерът, министри и ръководители на дипломатически мисии посетиха Черепишкия манастир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ZDFYA

    5 7 Отговор
    NA KOMUNIST VIARA DA NIAMA6,ALA BALA

    Коментиран от #2

  • 2 НАТО ВЕЦ

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "ZDFYA":

    Докато размахваш "антикомунистически" ТЪПети от пещерата, "комунистите" отидоха в "следващия век".
    При теб Климент Охридкси още ли не е идвал?
  • 3 Гост

    7 2 Отговор
    Когато с една работа се хванат кадърните и можещи хора имащи желание да направят нещо свястно нещата започват да се случват
  • 4 хххх

    7 0 Отговор
    Дано най-накрая едно правителство да направи нещо за държавата без да иска подкупи и да изгони инвестори.
    Иначе ще го направят в Ч.Гора.
    Вече са овладяли пристанище Бар и строят ЖП-линията до Белград…
    Имат вече китайско-сръбски факултети към ВУЗ. Сериозно се подготвят
  • 5 ЧУНГ ЛИ

    0 0 Отговор
    Как така ши праят . Първо трябва да си платят на някой дебелог.з чичко... То в България иначе не става .