8 Март, 2017 12:27 642 1

Лъчезар Богданов: Работните места на жените са по-сигурни при кризи

  • жени-
  • бизнес-
  • работни места
Лъчезар Богданов: Работните места на жените са по-сигурни при кризи - 1

Работните места на жените са по-сигурни при кризи. Това коментира в профила си в социалните медии Лъчезар Богданов от „Индъстри уоч“.

Делът на жените в заетостта е най-висок в образованието, здравеопазването и финансовия сектор. Те са повече от мъжете и в хотелите и ресторантите, както и в търговията. Интересно е, че относително висок е делът на жените и в заетите в индустрията.

Мъжете доминират в строителството, транспорта, логистиката, енергетиката и комуналните услуги.

В "новите" дейности, развиващи се динамично през последните години и предлагащи високи възнаграждения - създаване на софтуер, информационни услуги, аутсорсинг на бизнес процеси - жените също са изключително малко.

Като цяло, жените са по-скоро заети в дейности с по-ниско заплащане, но пък с по-малка зависимост от бизнес цикъла, т.е. работните им места са по-сигурни при кризи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП С ПОЗДРАВ КЪМ ВСИЧКИ ЖЕНИ ЗА 8 МАРТ

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=7Lz89fd1u-Y