12 Март, 2017 19:31 1 041 2

Карлово излиза от списъка на общините длъжници

  • карлово-
  • община-
  • длъжник
Карлово излиза от списъка на общините длъжници - 1

Карлово излиза от списъка на общините, които Министерството на финансите определи като нуждаещи се от финансово оздравяване. Общината попадна в негативната класация през 2012-2013 г. заедно с още 14 общини в страната.

Приетите мерки и план за финансово оздравяване от страна на общинската администрация, доведоха до положителни резултати и подобряване на един или повече от показателите, въз основа на които се прави оценка на финансовото състояние, съобщиха от пресцентъра на общината.

Миналата година Общинският съвет одобри предложен от кмета Емил Кабаиванов план за финансово оздравяване на общината, който наложи строги рестрикции по отношение на харчовете. В рамките на този план бе съставен и график за погасяване на просрочените задължения, заради които общинските сметки бяха под почти непрекъснат запор от частни съдебни изпълнители, припомня БНТ.

Още от 2015 и през цялата 2016 година Карлово завиши рязко средното равнище на събираемост на местните приходи на 71.51%, като почти се изравни с това за страната, което за същия период е 72.79%. По показателя събираемост на местните приходи Карлово се нарежда в първите редици на общините с най-висока събираемост в Пловдивска област.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Излезе, като вдигна данъците на всички!
  • 2 РБ СДС

    0 0 Отговор
    Емил Кабайванов завари от комунистите 12 милиона задължение и за един и половина мандата ги оправи и още толкова разкраси Карлово който никой не е правил за Карлово