13 Март, 2017 09:52 4 445 9

„София Тех парк“: „Уолтопия“ не изпълни договорите си

  • софия тех парк-
  • "софия тех парк"-
  • уолтопия

Инвестицията в такива паркове обикновено се връща за период между 7 и 10 години, но „София Тех парк“ е дружество, което има за цел да създава иновации, а не да продава домати на пазара, каза шефът му

„София Тех парк“: „Уолтопия“ не изпълни договорите си - 1
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Проблемът с „Уолтопия“ идва от договор, който не е спазен от тяхна страна, а що се отнася до обвиненията, че „София Тех парк“ не носи печалба, то не това е целта на парка. Това стана ясно от думите на шефа на комплекса Иван Симеонов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

През седмицата шефът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев написа гневно отворено писмо на „София Тех парк“, в което обяснява, че докато на неговата фирма се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда, всичко останало в комплекса не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт.

„Това писмо, като изключим язвителния тон, циничните изрази и личните нападки към хора, с които г-н Пенчев дори не се е срещал, визирам и себе си, има още един проблем – то се отнася конкретно до договорна договорка, която се развява по медиите, вместо да се реши в директен разговор, както е добрата бизнес практика“, коментира Симеонов. Той посочи, че с „Уолтопия“ има подписани три договора, като и в трите е записано, че сградата ще е готова до 31 декември 2016 г. и е потвърдена неустойката, ако това не се случи. Към настоящия момент над 500 кв. м от тази сграда все още не са въведени в експлоатация, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бюрократчета връзкарчета

    21 0 Отговор
    "що се отнася до обвиненията, че „София Тех парк“ не носи печалба, то не това е целта на парка."
    !?!? А каква е целта йе шефче на водопад ????

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ужас

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "бюрократчета връзкарчета":

    Целта е държавното местенце да се пази за избрани послушковци. Пък нали хората плащат данъци, какво като е на загуба? Дупките се пълнят от бюджета.
  • 4 Данъкоплатец

    13 0 Отговор
    Като виждам как са се засилили да се връщат инвестициите при управляващите на „София Тех парк" ми струва,че ще са нужни 7-10 века!Добре,че има такива като г-н Пенчев и фирмата му,за да има от къде да "папкат"такива като г-н Иванов!И техните сгради като са въведени в експлоатация,защо никой не ги експлоатира?Дано някога да видим създадени иновации от екипа на „София Тех парк",които да донесат реална добавена стойност в което дълбоко се съмнявам!
  • 5 РЗШ

    9 1 Отговор
    Ох и този е с умствените възможности на Тиквата. Целта им е: "Тихо местенце с достатъчно отпуснати държавни пари, че да се чувстваме велики".

    Коментиран от #6

  • 6 ГОСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "РЗШ":

    Според АПИС в София Тех Парк бачкат 35 човека. Даже нямат 50!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСТ":

    35 човека по 3000 лв на месец брутна заплата са 1 260 000 народни пари всяка една година , срещу преливане от пусто в празно или това за тебе е нищо работа ? И това без бонуси , премиални и доп. доходи .
    Известно ли ти е , че държавните чиновници имат 3 (три) месеца платен отпуск , който с неплатен и болнични лесно се докарва до половин година , тост спокойно може да изкара още толкова от друга работа ???
  • 8 Morgoth

    9 0 Отговор
    Оправдания с бюрократични точки от договори! Типично по чиновнически - не е важен резултата, а дали се спазват точките.
    Ако тоя парк струваше нещо сега нямаше Уолтопия да се хвали с наемател като САП, а самия парк с който те започнаха преговори преди с Уолтопия. Факт е, че парка е празен, а чиновниците отговарящи за него се смениха няколко пъти. Никой разумен не би правил бизнес в такава обстановка.
  • 9 Пешо

    7 0 Отговор
    А европейските пари от къде идват бе, тъпако на хранилка? Не идват ли пак от нашите данъци? Човекът ви го е написал - изхарчили сте едни 100 милиона срещу нищо. НИЩО. Евентуално в бъдеще ще чакаме някакви иновации. Верно ли? Ще има да почакаме...