13 Март, 2017 13:37 1 287 7

Добивът в САЩ смъква цените на петрола

  • петрол-
  • дизел-
  • кран

Петролът се смъкна до тримесечен минимум. Крак повлече американският лек суров петрол. Неговите фючърси за април падна с 1.79% до $48.40 за барел.

Сортът Брент също отбеляза леко поевтиняване с 0.18% до $51.28 за барел.

Брокери посочиха, че данните за нарасналия добив на петрол в САЩ оказват натиск над пазара. Той е най-високият показател от септември 2015 година.

Нарастването на запасите и на броя на работещите кладенци в САЩ подрива усилията на ОПЕК и Русия да вдигнат цените на черното злато.

Агенцията за енергийна информация на САЩ (EIA) обяви, че запасите са нараснали с общо 8,2 милиона барела до 528,39 милиона общо през миналата седмица. В същото време анализаторите очакваха ръст от 2 милиона барела в денонощие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 0 Отговор
    Изключително добра новина за България във връзка с формиране на цената на природният газ и петрол, които внасяме! Надявам се да се стигне до ситуация, в която цената на петрола да бъде намалена до 42 $ за барел Брент в рамките на следващите два месеца, поради следната новина: http://www.focus-news.net/news/2017/03/13/2373534/ek-antitrast-komisiyata-prikanva-za-stanovishta-po-angazhimentite-na-gazprom-po-otnoshenie-na-tsentralno-i-iztochnoevropeyskite-gazovi-pazari.html ЕК: Антитръст: Комисията приканва за становища по ангажиментите на Газпром по отношение на централно- и източноевропейските газови пазари
    13 Март 2017 | 13:38 | Агенция "Фокус"
  • 2 хаха

    12 3 Отговор
    В глобален план - Матошка ще продължава да страда, което не е непременно добро или лошо. В наш, локален план ще продължим да страдаме , защото дори брента да падне под 30 на бензиностанцията няма да е под 2 лв. , дори и при цена 120 за барел да сме плащали 2.30. Ха-ха , какво общо има брента обаче за държава, която използва единствено УРАЛС (какво име само) , което ни го продават само едни и то без да се съобразяват с пазар. Ееех посткомунизъм , защо те наричат демокрация?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    Явно не сте видял/а свързаните новини, като :
    1. http://www.focus-news.net/news/2017/03/13/2373558/gazprom-nyama-da-iska-obezshteteniya-ot-balgarskite-si-partnyori-zaradi-prekratyavaneto-na-proekta-yuzhen-potok.html "Газпром" няма да иска обезщетения от българските си партньори заради прекратяването на проекта „Южен поток“ 13 Март 2017 | 15:00 | Агенция "Фокус"
    2. "Северен поток - 2" не е проект от общ интерес, заяви Вестагер
    13 март 2017 / 15:05 Брюксел, 13 март /БТА/ "Северен поток - 2", по който се планира да потече руски газ до Германия, минавайки по дъното на Балтийско море, не е "проект от общ интерес" за ЕС, заяви днес еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер, цитирана от Ройтерс. " http://www.bta.bg/bg/c/IK/id/1535936
  • 4 ЛУКойл мърши

    10 0 Отговор
    Браво дано с падането на цените на петрола тук Валката Златев да има основание още да ги вдигне цените,че направо без пари това гориво тука....а аз продължавам да зареждам от фалиралия бизнесмен г-н Марешки,който в името на народа продава на голяма загуба според Валката понеже не може да държи такива ниски цени.
  • 5 трололюбец

    7 0 Отговор
    А тази днешна новина как ли ще се "отрази" на ОПЕК и Русия ???

    B Aляcĸa бeшe oтĸpитo пeтpoлнo нaxoдищe c ĸaпaцитeт oт oĸoлo 1,2 милиapдa бapeлa, ĸoeтo гo пpaви нaй-гoлямoтo нa тepитopиятa нa Щaтитe зa пocлeднитe тpи дeceтилeтия.

    https://money.bg/economics/otkriha-nay-golyamoto-petrolno-nahodishte-v-sasht-ot-30-godini-nasam.html
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    3 1 Отговор
    До пет години САЩ вероятно ще изместят Организацията на страните - износителки на петрол (ОПЕК) като най-големият източник на петрол в света, отбелязва Guardian.

    МАЕ очаква до 2015 САЩ да изпреварят Русия като най-големият производител на газ и да станат „самодостатъчни” по отношение на енергийните си нужди през 2035.
    http://www.economy.bg/home/view/7556/Do-5-godini-SASht-mozhe-izprevaryat-OPEK-po-dobiv-na-petrol-