14 Юни, 2017 15:32 1 526 4

Очакваме над 5 милиона тона пшеница

  • пшеница-
  • реколта-
  • атанас добрев-
  • зърно-
  • еченик

Цифрите сочат добра реколта, гарантираща зърнения баланс на страната

Очакваме над 5 милиона тона пшеница - 1
Снимка: Shutterstock

Над 5 милиона тона се очаква да е реколтата от пшенично зърно тази година, заяви днес заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев в Карнобат при откриването на жътвената кампания 2017

Оперативните данни за засетите площи са над 11 милиона дка пшеница и 1 300 000 дка ечемик.

Подобни цифри сочат, че и през тази година се очаква да имаме една добра реколта, която да гарантира зърнения баланс на страната, подчерта заместник-министър Добрев.

Очакваме над 5 милиона тона пшеница
Очакваме над 5 милиона тона пшеница


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    Какъв зърнен баланс,какви глупости?!БГ е сред първенците по износ на глава от населението и от общо 5,5 млн тона ПРОИЗВЕДЕНА ПШЕНИЦА за бълг пазар остават само 2 млн тона.Царевицата и слънчогледа пък са си отделно.И изобщо С.СТОПАНСТВО/зърнопроизводството само обаче/ успоредно с ТУРИЗМА са основните икономически износни пера на икономиката ни и се движим като американска ракета с руски двигател САМО НАГОРЕ!

    Коментиран от #2

  • 2 на коня под опашката

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    И подаряваш житни класове на зам. министъра на земеделието?
  • 3 Стоката

    0 0 Отговор
    Това е чудесно! ...
    но какъв ще е ефекта ?!
    1. Зърното ще се изкупува наполовина - на мижава цена от 15 ст/кг.
    Зърнопроизводителите ще дивеят - щото печалбата им ще е никаква.
    2.И без да влезем в Шенген ( ако пък да - и поради това) хляба ще повиши цената си на над лев ( или над шенгенско евро ).
    3. Ще се появят доста луксозни коли - които до следващата реколта ще се размазват и ще размазват каквото срещнат по пътищата.
    4. Застрахователите ще плащат едни луди застраховки - а , и от моите застраховки - заради мен не е изплащана застраховка ( за 30 застрахователни години ).
    5. Застрахователите ще получат бонуси
    6. Депутатите пак ще променят закона за движение по пътищата

    ииии пак всички тези ще трябва да ги храним до следващата реколта!
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Имаме достатъчно добра пшеница, но хляба не е това което беше ! Навремето имаше черен, добруджа и бял . Сега всеки производител си прави какъвто поиска и с различни набухватели и стабилизатори. Малко отклонение ! Борим се срещу найлонките а точно в това се опакова почти всичко. Сбъркана работа.