14 Юни, 2017 22:17 3 229 4

Краят на епохата Yahoo!

  • yahoo-
  • закриване
Краят на епохата Yahoo! - 1

Интернет компанията Yahoo! официално продаде най-големия си оперативен бизнес – американския телекомуникационен гигант Verizon Communications. От 16 юни компанията ще бъде преименувана на Altaba Inc., а от 19 юни акциите й ще се търгуват на борсата Nasdaq. Генералният директор Мариса Майер ще напусне поста, като ще получи т.нар. „златен парашут”, а именно обезщетение на стойност 23 млн. USD. Тя е собственик и на пакет акции на Yahoo! на стойност 186 млн. USD.

Сделката по продажбата на Yahoo! е на стойност 4.48 млрд. USD. След продажбата компанията ще съхрани дела си в размер на 15% в китайската Alibaba Group Holding Limited, както и дела от 36% в Yahoo! Japan Corporation.

Преминалите под крилото на Verizon по-рано расти на могъщия IT-гигант ще бъдат обединени под нова марка Oath, в която ще влезе и AOL. „Това е краят на една от марките пионери в интернет епохата”, пише изданието New York Times.

Подразделението Oath ще включва HuffPost, TechCrunch, Yahoo! Finance, Tumblr и бизнес решения в областта на рекламната технология.

Генералният директор на AOL Тим Армстронг, който ще заеме същия пост в Oath, заяви че дейността на компанията ще бъде съсредоточена върху мобилната сфера и развитие на марката. Той отказа да коментира решението на Майер за нейното напускане, като заяви че страни заедно са създавали организационната структура при работата по управлението на общата компания.

Oath планира да съкрати 15% от наличния персонал, или 2100 служители от общо 14 000. Съкращенията касаят най-вече административната част и ще се отнасят за дублиращи се дейности и позиции.

Целта е към 2020 г. Oath да има 2 млрд. клиента срещу 1 млрд. към момента. Другата стратегическа цел е приходите на компанията да надвишат 10 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'мин

    5 4 Отговор
    Да бяхте споменали,че компанията Алибаба груп,която купува yahoo е китайска.
  • 2 Лост

    2 1 Отговор
    Чети добре Минчо
  • 3 протестна мрежа

    4 6 Отговор
    Боли ни фара за Яху
  • 4 Закривай

    3 1 Отговор
    Йо-хо-хо_то приключи... ще го помним с умиление!