Last news in Fakti

16 Юни, 2017 14:16 1 539 4

Лихвите няма накъде да падат

  • лихви-
  • прогноза-
  • движение-
  • хампарцумян
Лихвите няма накъде да падат - 1
Снимка: Shutterstock

В момента лихвените нива са доста близко до исторически най-ниските си стойности. „По-скоро би трябвало да очакваме някакво повишение, отколкото още много да падат. Лихвите трябва да са поносими и да бъдат възприемани като справедливи”, е мнението на финансиста Левон Хампарцумян. Относно това колко е изгодно в момента да се теглят кредити, то според него не може да се говори за изгоден или неизгоден момента за подобна операция. Причината е, че кредитът е вид взимане от бъдещия доход. „Колкото по-голям и сравнително сигурен е той, толкова условията по него са по-добри”, допълва той.

Допълнителен тласък за растеж на българската икономика могат да дадат чуждестранните инвестиции. Прогнозите са БВП да достигне най-високата си точка от 4% през 2018 г. Решението на хората дали да потребяват, включително дали да си купят нов имот, не зависи само от макроикономическите данни, а е комплекс от много фактори, най-вече житейския етап, в който се намират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 арменян дудукян

    8 0 Отговор
    Толкова е долен

    Да ти падне самолета
    Левончо
  • 2 Гого

    7 0 Отговор
    Алоооооо що лъжете народа в Чехия лихвата по ипотеките е 1,8-2% а в Щатите е около 1,5% стига сте ни правили на луди.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 nkavrakov

    0 0 Отговор
    Не теглете кредити , и не купувайте недживими имоти в момента.
    Цените на жилищата са надути до небесата в следствие на балона който надуха брокерите заедно с банките,очква се вдигане на лихвените проценти до 6 месеца нагоре.Теглите ли кредит за жилище в момента до 5 години банката ще започне да вдига вноската .
    Ако забелязвате по телевизията спряха да обявяват лихвените проценти при рекламите,банкерите пак готвят сценария от 2008 година ,сега раздават пари с обещания за розово бъдеще но всъщност се готвят да вдигат софрата както се казва..