4 Юли, 2017 08:55 1 734 1

V-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново работи

  • аец козлодуй-
  • козлодуй-
  • аец-
  • турбогенератор-
  • електроцентрала
V-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново работи - 1
Снимка: АЕЦ Козлодуй ЕАД

В 20:25 часа на 3 юли 2017 г., турбогенераторът на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” беше включен в паралел с електроенергийната система на страната, информираха от централата.

В рамките на деня бе извършена подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на турбогенератора, намиращ се в машинната зала – в конвенционалната част на блока. След изпълнението на необходимите дейности и проведените изпитания на оборудването започна плавно повишаване на мощността на пети блок, в съответствие с технологичния регламент и съгласувано с Електроенергийния системен оператор.

Другият 1000-мегаватов блок на АЕЦ “Козлодуй” – шести, работи с 96% натоварване на мощността.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам къде

    2 0 Отговор
    А къде ли отиват ядрените отпадъци от Козлодуй? Никой не иска и да спомене този въпрос.