Last news in Fakti

5 Юли, 2017 15:15 1 430 2

Разводът струва на банките 15 млрд. EUR

  • brexit-
  • банки-
  • цена
Разводът струва на банките 15 млрд. EUR - 1
Снимка: АР/БТА

Трансферирането на част от бизнеса на британските банки от Острова към континента може да им струва 15 млрд. EUR. Това би било значителен финансов удар за сектора, коментират анализатори. „Цялостните разходи, в случай на загуба на т.нар. “паспортни права“, ще бъдат значителни както по отношение на прехвърлянето на банкови операции и капитали към нови структури в рамките на континента, така и по отношение на разходите за преструктуриране и за по-високи капиталови нужди. Спецификациите ще варират в зависимост от отделните бизнес модели”, заяви Филип Морел старши партньор във Boston Consulting Group, цитиран от БНР.

„Паспортното банково право“ позволява на базираните във Великобритания банки да продават безпроблемно своите продукти и услуги в 27-те държави-членки на ЕС. С помощта на тази система британските банки разширяват клиентската си база в ЕС, като в същото време големи американски, швейцарски, руски и китайски инвестиционни банки - използват Лондон като център за достигане до клиентите си в останалата част на единния европейски блок.

Очаква се през тази седмица делегация от представители на Лондонското сити да посетят Брюксел и да бъде изготвен таен план за сключване на споразумение за свободна търговия в рамките на финансовия сектор след Brexit.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тереза Змей

    0 1 Отговор
    Развод ми дай. Развод ми дай и повече не ме мъчи. Вземи панелите, Трабанта, но свободата ми върни иииииииииииии дай 15 милиарда!
  • 2 Gorski

    0 0 Отговор
    Xaxa :)