11 Юли, 2017 14:15 1 533 0

Авиокомпаниите поглъщат туроператорите

  • авиокомпании-
  • услуги-
  • пътници
Авиокомпаниите поглъщат туроператорите - 1
Снимка: Shutterstock

В близко бъдеще транспортирането на пътници далеч няма да е основната дейност, с която ще се занимават авиокомпаниите. Ожесточената конкуренция кара все повече от участниците в сегмента да предлагат допълнителни услуги с цел привличане на повече клиенти. Скоро те ще се превърнат в агрегат на услуги като изземат функциите на туроператорите.

„Парите от авиационния бизнес нарастват. Самолетът все повече се оценява като услуга. Необходимо е да се достигне до пътника, независимо дали целта на пътуването му е почивка или командировка. Той не иска да се занимава с туристически агенции и хотели. Иска да натисне копчето и да получи всичко наготово, както сега правим с поръчката на пици, а Uber е най-яркият пример за това. И това време съвсем скоро ще настъпи” убедени са от Boeing.

В близко бъдеще авиокомпаниите ще престанат да са отделен сектор от икономиката. „Услугата ще бъде на първо място. И Boeing ще бъде напълно обслужваща компания, а самолетът ще е само част от цялата структура”, допълва специалист от авиокомпанията.

В следващите 20 години на гражданската авиация ще са й необходими 44 000 самолета, чиято обща цена ще е 6.8 трлн. USD. Секторът нараства със 7% на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА