Last news in Fakti

18 Юли, 2017 19:46 1 581 5

760 млн. души живеят с 1.9 USD на ден

  • бедност-
  • пари-
  • оон
760 млн. души живеят с 1.9 USD на ден - 1
Снимка: Shutterstock

За последните 10 години близо 1 милиард души са успели да се отскубнат от мизерията. Въпреки това близо 760 милиона живеят на прага на бедността – с 1.9 USD на ден, посочват от ООН. Организацията определи 17 цели за устойчиво развитие в света до 2030 г., като обеща чрез тях да сложи край на мизерията във всичките й форми и проявления и да спомогне всички хора да живеят в здравословна среда и да реализират своя потенциал.

С 37% се е понижила смъртността сред родилките за периода 2005-2015 г., а сред децата на възраст до 5 години – с 44%. Много деца до въпросната възраст обаче живеят в нищета и не получават здравословна храна.

Благата в света не се разпределят справедливо, смятат от ООН, както между държавите, така и между селското и градското население и дори между мъжете и жените. „За изкореняването на бедността и осигуряване на добър живот на всички хора по света от изключително важно значение е наличието на повече права и възможности за хората от уязвимите групи”, смятат от ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек Салам Народен

    7 1 Отговор
    Нашите пенсионери влизат в челните места на класацията.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек Салам Народен":

    Идея си нямаш какви "пенсионери" има,колко харчат и колко са много.Това е същото като древното предание за "бедния студент"!
  • 3 Morgoth

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек Салам Народен":

    $1.9 на ден прави грубо 97 лева месечно. Дори най-бедните от нашите пенсионери получават двойно на това. По света има над милиард по-бедни от нашите пенсионери.
  • 4 Гост

    2 2 Отговор
    И какво сега, трябва да ни е жал ли за тях. Всички знаем кой са тези хора , и това ,че раждат по 10/15 деца и после защо живеят с 2 долара на ден. Да мислят малко и с горната си грава , не само с долната. Ние имаме по 1/2 деца и се чудим как да ги отгледаме за да живеят що годе прилчно и да не им липсва нищо. Хич не ми е жал за тия примати.
  • 5 Г.З.

    0 0 Отговор
    Така ще е докато водещ в ВВС взима два милиона и кусур паунда на година.За тази несправедливост се вдигат араби и други ощетени народи срещу запада.