20 Юли, 2017 18:37 2 782 24

Германия може да смени курса към Турция

  • германия-
  • турция-
  • икономика
Германия може да смени курса към Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Германия променя курса си по отношение на Турция. Министърът на външните работи на ФРГ Зигмар Габриел обяви, че ще бъдат преразгледани условията, при които Берлин предоставя на Анкара инвестиционни заеми и икономическа помощ. „Необходимо ни е да преосмислим политиката си по отношение на Турция. Обстановката там не е прозрачна. Трябва да наричаме нещата с истинските им имена. Надяваме се, че Анкара ще се върне към европейските ценности”, каза Габриел.

Също така Германия възнамерява да преразгледа условията по предоставянето на поддръжка относно подготовката на Турция за влизане в Европейския Съюз.

Министърът на външните работи на Германия не изключва ФРГ да намали инвестициите си в Турция. Не е добре да се съветва, който и да е било да влага пари в държава, която поставя компаниите на една линия с терористите.

Турското правителство включи германските концерни Daimler и BASF в списъка заподозрени в поддържане на тероризма. Германските власти определиха турския списък за „нелеп и абсурден”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    29 4 Отговор
    Токущо по ТВ казаха,че Турция не е сигурна за инвестиции.Предупредиха бизнесмени и туристи,че няма сигурност в Турция. ТОЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ЕРДОГАН,ПРАВИ РАЗРУХАТА НА ТУРЦИЯ.

    Коментиран от #3

  • 2 наблюдател

    24 4 Отговор
    Ердогрух скоро ще приключи кариерата си.Когато отрежат парите на богатите турски олигарси те ще му намерят цаката.
  • 3 юрист

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    Диди, и 7 звездни да направят турските курорти в мармарис, бодрум и анталия, ще има масов отлив на туристи от турция, защото турция вече се счита за НЕСИГУРНА държава. Малко хора ще са съгласни за едната почивка да си рискуват буквално живота- заради терористичните актове в турция. Всички чужди туристи, които идват в България казват, че са избрали България не заради цените, а заради това, че е сигурна държава и тук няма терористични актове, а те се чувстват сигурни в България- разбира се, става въпрос за семейните туристи, не за британските тинейджъри - вандали и хаховци...
  • 4 Хасан

    7 38 Отговор
    Не мога да разбера защо Европа и по точно Германия е така негативно настроена срещу демократично избран президент??? Видяхме последствията от така наречените оранжеви революции подготвени от немски агенти под прикритие в Украйна и Грузия..в резултат на което гражданска война ,инвазия от страна на Русия и разпокъсване...успяха да разпокъсат Украйна....искаха същото в съюзническа Турция но планът им не успя...турците не са балами...

    Коментиран от #6, #21

  • 5 Хасан

    13 17 Отговор
    На изборите е крайно време е Германия да се отърве от режима на Меркел,която без да се е допитала до гражданите наводни Европа с бежанци..Не може Меркел да решава съдбата и бъдещето на милиони европейци...
  • 6 onq s konq

    29 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Хейсън...Аз ще ти кажа нещо,пък ти ще се съгласиш:)НИКОЙ НЕ СМЯТА ТУРЦИТЕ ЗА БАЛАМИ,но те пренебрегват СВЕТОВНИЯ ЗАКОН,ЧЕ "КОЙТО ПЛАЩА-ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА"!Терция е една отлично развиваща се в икономическо отношение страна,НО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗАПАДНАТА ПОДКРЕПА ЗАРАДИ ЧЛЕНСТВОТО Й В НАТО!В Турция влизат ежегодно МИЛИАРДИ ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ ОТ ЗАПАД,ОТДЕЛНО ЧЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ Е ЧЛЕН НА ЕС,ТЪРГУВА БЕЗМИТНО С ЕВРОПА!Само тая превилегия ако й се отнеме,увяхва !!!Защо иначе в БТ ще е наводнено с турски зеленчуци/най вече домати/ и всякакви други стоки?АМИ ЗАЩО ВЛИЗАТ БЕЗМИТНО И СА ПОВЕЧЕ ОТ КОНКУРЕНТНИ НА НАШИТЕ.Нормално е да се сетиш,че ако имаще мито,всички тия стоки стават автоматично НЕПРОДАВАЕМИ!Та помисли-НЕ Е ЛИ НАЙ-ДОБРЕ ТУРЦИЯ ДА СИ ЗНАЕ МЯСТОТО,ЗАЩОТО ПРЪЧКАТА ИМА 2 КРАЯ?

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    7 18 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Сигурно си прав...но има едни народи като турци,руснаци които трудно се дресират...ЕС в началото беше икономисеси съюз със свободно движение на капитали,стоки и хора...първо капитала можеше свободно да се движи..след това стоките безмитно ..и накрая хора...първите две бяха разрешени за Турция но хората не...затова Ердоган е ядосан....търговията е взаимноизгодна...ако не са евтини турски домати то българина няма да яде домати под 5 лв

    Коментиран от #10, #22

  • 8 Диваци

    18 6 Отговор
    Да,наистина е трудно да дресираш или образоваш хасанчета и други породи диваци,които не са мръднали умствено от Хиляда години и чиято движеща сила е разрушението!Обречени са на неуспех!Исус е Вечен!
  • 9 Хасан-домат

    11 3 Отговор
    Ма изобщо не са ни проблем хасанските домати без мито!Хасанчетата са нашите градинари,ние не сме вече аграрна страна и има много желаещи да ни продадат домати!Садете домати у анадола и не ни мислете,домати бол!
  • 10 onq s konq

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Имам чувството че почна да ставаш нагличък като Ердоган!Знаеш ли какво значи АГРАРНО-ТУРИСТИЧЕКА ДЪРЖАВА?Че българинът си ПРОИДВЕЖДА ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ!А знаеш ли че Македония изнася ОСНОВНО ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОСНОВНО ЗА БЪЛГАРИЯ?И най-важното относно твърдението ти,че българинът нямало да яде домати под 5лв/кг ако не е Турция...Дори и така да е/а то хич не е така/,ТИЯ 5ЛВ ЩЕ ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ,А НЯМА ДА ПЪТУВАТ КЪМ ТУРСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ...ако ме разбираш.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Berat

    4 4 Отговор
    Didi ostani si pri Merkel.
  • 12 Хасан

    2 14 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Има си някои отрасли в които просто други страни са си много по конкурентни..например морския туризъм в България е просто загуба..имаш само три месеца лято...9 месеца поддържаш туристическа база и само три месеца имаш доходи от нея...докато в Турция и Гърция имат 8_9 месеца туристически сезон..от март до ноември...и е трудно да се конкурираш..
  • 13 Хасан

    4 15 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Питай пенсионерите които взимат пенсия от200лв дали е изгодно да купкват "патриотични домати" за 5 лв или "вражески турски домати "от 1лв

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    14 2 Отговор
    България има недълновидна замеделска политика, гръцките и турските фермери вземат дори повече от нашите, но там организацията е по-добра. Пък бабата с 200-тате лева ще си отгледа доматите сама в градината, тя и за един лев не може да си ги купи. Странно как Турция се репчи на ЕС, след като 80% от предприятията там са европейски, да си затворят Франция и Германия автомобилните заводи и цяла Бурса остава без работа.

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Хасан

    2 7 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Ами ако те затворят ще отворят китайци,корейци и японци....немския и френ,кия пазарен дял ще се свие и ще има бум на конкурентитн...така и с туризма ..ако не дойдат руснаци идват германци..ако не дойдат германци идват араби...
  • 16 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Хасанчо - що не видиш на какви цени се продават БГ доматите пък тогава да говориш.

    Единствено на тема суперпластмасови домати Турция може да предложи наистина ниска цена. Качествените домати оттам идват по-скъпи ама няма да ти обяснявам защо - по добре си остани заблуден.

    А на немците ще им наклониш капата - решават да ограничат инвестициите и познай - помниш ли Турция преди Ердоган да дойде на власт как беше цъфнала икономически. Защото аз помня...

    Коментиран от #17

  • 17 Хасан

    2 9 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Благодарение на евтиния турски внос българите успяха да предивеят гладните и кризисни 90 години...Бизнеса няма религия,няма етнос и няма държава..ако немското производство отиде от Турция ще дойде японското,китайското,корейското..в природата няма празно..и едва ли ще искат да загубят пазарния си дял
  • 18 Хасан

    2 10 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Турция не се репчи на ЕС,а не се разбира с режима на Меркел..просто тя се провали..провали се в Украйна,провали се в Грузия ..провали се с бежанците....и май подкрепи опитп за преврат в Турция...всички участници в преврата намерихп убежище там

    Коментиран от #19, #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 А.Х

    7 1 Отговор
    Забрана на социалдемократите ,те обърнаха Германия на циганско гето.До няколко години Европейския съюз да бъде обявен за четвърти райх.
  • 21 Тр.тс

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ей тпва е коментар......
  • 22 Горд Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    ТЕ ПЪК ТУРСКИТЕ ДОМАТИ СА ЕДНА ХУБОСТ НЕ МИ ГОВОРИ ПЛАСТМАСОВА ИСТОРИЯ. НЕ МОГАТ ДА СЕ СРАВНЯВАТ С БЪЛГАРСКИТЕ ДОМАТИ АМА ИЗОБЩО. А ЗА БЪЛГАРСКИТЕ РОЗОВИ ДОМАТИ ПЪК, КАКВО ДА КАЖЕМ ТО НЯМА ПО ВКУСНИ ОТ ТЯХ. КЪДЕ ЩЕ СРАВНЯВАШ ТУРСКИТЕ БЕЗВКУСНИ ПЛАСТМАСОВИ ДОМАТИ С НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ. НЯМАТ БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ.
  • 23 ЗА доматите

    4 1 Отговор
    Доматите в България са основно македонски,албански,гръцки и местно производство. Тук там се срещат испански и холандски. От турция почти няма внос заради високите нива на забранени и отровни вещества в продукцията. Турските сега ги хапват в Русия. На руснаците токсини не им действат. Днес турската лира е паднала до 47 стотинки,а беше 90 . С тези темпове на обезценка скоро ще е 30 стотинки. Вие преценете колко е "велика" турция.
  • 24 Дедо Мраз

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    На какви наркотици си бе момче? Намали малко дозите, че ще предрусаш.