2 Август, 2017 16:42 1 652 2

НАП запечата 7 хотела на морето, укривали нощувки

  • нап-
  • проверки-
  • море
НАП запечата 7 хотела на морето, укривали нощувки - 1

От началото на юли до момента по Северното Черноморие инспекторите на НАП - Варна са извършили общо 3405 проверки

От началото на активния летен сезон са запечатани седем семейни хотела по Северното Черноморие, съобщиха от НАП във Варна.

Причината за санкцията е, че реализираните нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки. Хотелите са запечатани са срок от една седмица.

Общият брой на проверените спални бази е 41. Освен засечените, че не издават касови бележки, са санкционирани собствениците на още три хотела.

От НАП уточниха, че всички проверки се извършват чрез метода на тайния клиент. Данъчните служители правят резервации, настаняват се в хотелите и плащат нощувките си. Ако не им бъде издаден касов бон, те започват проверка на обекта.

От началото на юли до момента по Северното Черноморие инспекторите на НАП - Варна са извършили общо 3405 проверки. Съставените актове са 290, от които 189 са за разлика в касовата наличност.

Данъчните служители държат под постоянно наблюдение и колите, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие. По тази линия от началото на юли са извършени 12 955 проверки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турист

    0 2 Отговор
    Овации за НАП. Трябва засилен контрол навсякъде и то от всички институции.

    Но аз знам как работи тази наша система и никак не съм толкова сигурен и обнадежден че от "това", ще произтече светлото българско бъдеще, което до голяма степен зависи от добре работещ НАП.

    Но дано!
  • 2 ГОШО ОТ СЕЛО

    3 0 Отговор
    Давайте, че трябва да има за помощите и инвалидните пенсии на тъмно зелените. Все повече намаляват будалите работещи в БГ, а пари за хелектората трябват.