Last news in Fakti

16 Август, 2017 18:27 5 872 12

Дъщерята на Янка Такева влиза в управлението на "София Тех Парк"

  • янка такева-
  • живка такева-първанова-
  • "софия тех парк"

Отново се променя целият борд на директорите на държавното дружество

Дъщерята на Янка Такева влиза в управлението на "София Тех Парк" - 1

Целият Управителен съвет на държавния "София Тех Парк" е сменен за пореден път.

Това научи Факти.бг от източници, пожелали анонимност. Министерството на икономиката, което е принципал на дружеството, все още не е обявило рокадите официално.

На заседание на борда в сряда са били освободени Асен Ненчев, Натанаил Стефанов и Васил Караиванов и назначени Тодор Ангелов, Николай Андреев и Живка Такева-Първанова. Причината за смяната още не е известна.

Последна промяна в управлението на "София Тех Парк" Министерството на икономиката направи през март 2017 г. Тогава бе сменено цялото ръководство на компанията, а броят на членовете в Борда на директорите бе намален от 5 на 3.

Нито едно от новите назначения няма профила, който би трябвало да се търси за бъдещето на проекта "София Тех Парк" - наука, нови технологии и фирми с развойна дейност. Така Емил Караниколов потвърждава тенденцията, която се наблюдаваше и при предишния министър Божидар Лукарски за назначения по партийна и друга съобразност, а не спрямо целите на компанията.

Ето и новите топ директори:

Проф. Николай Андреев е председател на Съвета на старейшините на ГЕРБ, физик по образование, бивш посланик в Ливан и агент на Военното разузнаване от 70-те години на миналия век. До миналата година е бил в борда на друго държавно дружество - "Ел Би Булгарикум".

Тодор Ангелов до момента е бил директор на дирекция "Административно-правно обслужване" към Министерството на туризма. Преди това е бил юрисконсулт към НОИ и към Столичната община.

Живка Такева е дъщеря на дългогодишния председател на Синдиката на българските учители Янка Такева. Тя е зам. областен управител на София-град. Според сайта на областната управа тя е магистър по " Стопанско управление " от Лесотехническия университет и е специализирала "Управление на предприятията" и "Инженерна педагогика". Нито тази част от биографията й, нито сертификатите за управление на европейски фондове, миналото й като главен експерт в дирекция "Култура" към СО или магистратурата от УНИБИТ по "Национална сигурност: духовенство и лидерство", говорят защо тя е избрана в съвета на тех парка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    23 0 Отговор
    Наши хора !
  • 2 Гостенин

    21 1 Отговор
    А Янка да държи учителите мирни!

    Коментиран от #3

  • 3 дедовия

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гостенин":

    Това е сделката с Бо.ко и Ши.ши детето да лапа, а учителите под контрол. Бас ловя, че увеличените заплати ще ги видят за Коледа и то частично....
  • 4 мъка

    24 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Проф. Николай Андреев е председател на Съвета на старейшините на ГЕРБ. Каде живеем, СЪВЕТА НА СТАРЕЙШИНИТЕ НА ГЕРБ.Да ва ега и старейшините да ва ега и мафията.
  • 5 Пенсионера

    14 0 Отговор
    Е браво. Нямам повече думи..... .
  • 6 Кан Кубрат

    17 0 Отговор
    Само като им видиш муцуните и ти става лошо...
  • 7 Тряс

    14 0 Отговор
    Явно магистратурата в Унибит и способностите на старейшината-агент са оценени по достойнство... Зер, може ли такива ценни милиционерски кадри да останат без ръководни длъжности... И пак хубаво, че в момента Филхармонията не изпитва остра нужда от верни партийни диригенти!
  • 8 Garrincha

    14 0 Отговор
    Много добра новина ... тъкмо се притесних, че вече няма наши хора !!!
  • 9 гошо

    11 0 Отговор
    възмездяването за слугинажа на майка и
  • 10 Бойко

    12 0 Отговор
    Тоя Караниколов е най-големия миндил от правителството, успяващ да надмине по тъпотия дори и Лукарски
  • 11 иван

    0 0 Отговор
    По какви причини махат Директора.За всички е ясно е,че той се справяше отлично и има реални резултати.На кого не угоди.Защо мълчите?Или е прекалено образован и честен г-н Ненчев?За какво и с кого го заменяте?То няма база за сравнение.
  • 12 ирена

    1 0 Отговор
    Държавата е в упадък.Не са й нужни хора като Ненчев с междунаронен опит,доказал се.Аз следя работата на Тех парк и съм във възторг от това,което направи Ненчев.Заради Такевица ли го освобихте ли.Или не е послушко и не краде.Чакам коментара на Министерството.И не само аз,а много като мен.