17 Август, 2017 14:07 902 2

Девет банки с интерес по Плана Юнкер

  • ббр-
  • плана юнкер-
  • развитие

Ресурсът се осигурява съвместно от ББР и Европейската инвестиционна банка в рамките на Инвестиционния план за Европа

Девет банки с интерес по Плана Юнкер - 1

Девет търговски банки са заявили интерес да финансират проекти по новата програма на Българска банка за развитие (ББР) по плана "Юнкер", съобщиха от ББР.

Всяка банка може да получи до 50 млн. евро за финансиране по индивидуалните си вътрешните правила за кредитиране, а Българска банка за развитие е в готовност да поеме и до 100 процента от риска по заемите към българските фирми. Засега програмата се радва на повишен интерес от страна на финансовите институции, напълно отговарящ на предвидения за нея бюджет от 300 млн. евро, допълват от банката. Ресурсът се осигурява съвместно от ББР и Европейската инвестиционна банка в рамките на Инвестиционния план за Европа.

На база на получените заявки за участие, ББР ще извърши подбор на кредитните институции и ще оповести окончателно одобрените банки - партньори по програмата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Планът Маршал за унищожение на БЪЛГАРИЯ в действие, е в пълна сила !!! ВСИЧКО ТРЯБВА ДА Е ВЗЕМАТО !!!
  • 2 волен сидеров

    1 0 Отговор
    а така и атака ,ура другари,идва краят на мъките-теглете заеми и ще си узаконим парите -после нищо няма да връщаме като се обезценят ,ама ко ще правят тези уцелили от лотарията -за 20 години напред -а дано стигнат поне за един хлеб...