18 Август, 2017 15:12 1 374 2

С АЕЦ, пристанища и магистрали блазним китайския бизнес

  • аец белене-
  • китай-
  • пристанища-
  • магистрали
С АЕЦ, пристанища и магистрали блазним китайския бизнес - 1

Възможностите за реализиране на проекти с помощта на китайски инвестиции бяха обсъдени на среща днес на министър-председателя Бойко Борисов с представители на бизнеса от азиатската страна. По време на разговора в общината в Бургас, в който участва и кметът Димитър Николов, акцент беше поставен върху автомагистрала „Черно море“.

„Много напредваме по магистрала Черно море“, отбеляза премиерът след срещата, като добави, че идеята е тя по възможност да се концесионира. „Искахме да видят трасето и кметът да представи и своите инвестиционни проекти“, добави Борисов, като отбеляза, че интерес е проявен и към пристанищните зони. Обсъдена е и темата за инвестиции в АЕЦ „Белене“.

Премиерът Борисов изтъкна, че за региона би било добре, ако има директни полети от Китай до Бургас, които да се извършват не само в рамките на туристическия сезон. Министър-председателят добави, че през август ще започне работата по обхода на Ахелой и посочи, че следващата година най-важните отсечки ще бъдат готови и ще се облекчи трафикът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DND

    4 1 Отговор
    Комунистите идат !!!
  • 2 Варна

    5 0 Отговор
    " Много напредваме с магистрала Черно Море"...
    - "Седим и мислим! - Седим и мислим! - Седим и мислим! - И мислим че само седим!"

    - ТОЗИ Е НАГЪЛ И БЕЗПАРДОНЕН ЛЪЖЕЦ!