Last news in Fakti

25 Август, 2017 19:21 2 438 2

Градът, който се превръща в копие на Лондон

  • германия-
  • франкфурт-
  • бизнес-
  • лондон-
  • банки-
  • финанси
Градът, който се превръща в копие на Лондон - 1
Снимки: АР/БТА

Франкфурт е градът, който може да се превърне в „миниатюрно копие” на Лондон след Brexit. Изводът е направен на база изследване, което е показало, че ще бъдат създадени десетки хиляди работни места след излизането на Великобритания от ЕС.

Прогнозите сочат, че през следващите 4 години в германския град ще бъдат разкрити 10 000 работни места за банкови и финансови специалисти. На фона на това ще възникнат още 41 000 работни места, включително за брокери на недвижими имоти, таксиметрови шофьори и строителни работници. „Това не е лондонското сити, но може да се превърне в малкия Лондон”, казва Оливър Швебел, изпълнителен директор на Агенцията по икономическо развитие на Франкфурт.

Brexit накара банките и инвеститорите, които са се установили в Лондон, да разглеждат вариант за прехвърлянето им в други градове, за да не се налага да плащат такси при осъществяването на банкови операции.

Morgan Stanley, Citigroup и JPMorgan вече заявиха, че Франкфурт ще стане тяхна основна база за извършване на финансови операции в рамките на ЕС след излизането на Великобритания от Съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    2 1 Отговор
    Мераци😁,мечка мед давали?😋
  • 2 юрист

    1 0 Отговор
    Мерси- при това данъчно облагане в германия на доходите на лицата, упражняващи професията финансов консултант/ финансов брокер ,Франкфурт няма особени шансове... Да видим кой финансов брокер/ консултант ще е съгласен 48% от брутните му приходи да отиват за данъци в германия:)