22 Септември, 2017 13:44 3 937 5

Лондон отне лиценза на Uber

  • uber

Близо 40 000 шофьори ще останат без работа

Лондон отне лиценза на Uber, съобщи Би Би Си. Решението е взето от транспортния отдел на британската столица.То се подкрепя от кмета на мегаполиса Садик Хан.

Uber има 21 дни, за да обжалва отнемането на лиценза си.

Поведението на Uber демонстрират липсата на корпоративна отговорност по редица въпроси, които биха имали потенциални последици за обществената безопасност и сигурност, се казва в официалното съобщение.

Близо 40 000 шофьори ще останат без работа след отнемането на лиценза. Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че подкрепя решението, предава Ройтерс.

"Всички компании в Лондон трябва да спазват правилата и да се придържат към високите стандарти, които очакваме - особено когато става дума за безопасността на клиентите", каза Садик Хан.

Профсъюзите, общинските съветници и шофьори на традиционните черни таксита от месеци критикуват Uber за условията на труд и нелоялна конкуренция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Opelджия

    7 2 Отговор
    Бе вие,че прогреса няма да го спрете няма.Ама и тия Uber поне някъде някакви такси да плащат.Всичко е заради парите!!Разбира се ,че се слуша думата на този,който внася данъците!!Но това е в нормалните страни.Ех,ако и тука слушаха хората,които внасят в хазната :) Мечти само,простете ме :)
  • 2 Еее

    3 2 Отговор
    Много добра новина за мене👌👍😋
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Еее

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Много добре знам за какво става въпрос, повече бизнес за мен😋💰
  • 5 Име като гост

    1 0 Отговор
    Юбър се ползват и в България предимно от хора, които обичат комфорта, чистотата, удобното и дискретно придвижване и са готови да платят за това малко повече. Аз самият поработвам като шофьор в подобна фирма, защото там търсят предимно шофьори с нови коли, а парите са солидни. Ами, реват таксиметровите шофьори, как няма да реват. Плащат такси, изплащат коли и лизингови вноски, трябва да работят, а клиентите предпочитат да се возят през Юбър.