Last news in Fakti

29 Септември, 2017 14:07 848 2

Природният газ поевтинява

  • природен газ-
  • барел-
  • петрол

Природният газ окончателно поевтинява със 7,29%. Това реши КЕВР на закрито заседание. Новата цена влиза в сила от 1 октомври. Това означава, че ще се плащат 27 лв. по-малко за 1000 куб. м.

Парното и топлата вода обаче няма да поевтиняват поне до началото на 2018 г. При битовите потребители на синьо гориво цената ще падне с 5%.

„Цената на суровия петрол се повиши през последните 20 дни и в момента е в порядъка на 57 долара за барел. Това е значително повече от цената от около 50 долара, каквато беше преди няколко месеца. Това е свързано с природните катаклизми, които доведоха до проблеми в Мексиканския залив. Има напрежение и около проведения референдум в северната част на Ирак и заплахата, че ще се спре износа на иракски газ и петрол. Не мога да се ангажирам с категорична прогноза, но се надявам че ще има балансирано движение на цените, а не сериозно повишение. За момента няма основание българските потребители на топлинна енергия да се плашат, че ще трябва да плащат повече“, коментира Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Цената на природния газ ако ще и да падне на нула, българските потребители на топлинна енергия ПАК ЩЕ ПЛАЩАТ по-вече !!!
    Така е заложено в генетиката на българския капитализъм !!!!
  • 2 иБан Ибанов

    0 1 Отговор
    Чудя се как така не са се изредили сур бюлюк ГРОБопоклонници да правят евала на боко тиквата, че е свалил цената на газта. И дори се очудвам как самата тиква не се бие в гърдите че ТОЙ НИ Е СВАЛИЛ ЦЕНАТА НА ГАЗТА, ДЕТО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НИ Я ВДИГНА!!! Та иначе защо КЕВР умишлено се забави с вдигането на цените повече от 6 месеца!