2 Октомври, 2017 15:05 2 282 2

Кои са най-добрите български фирми?

  • fibank-
  • пиб-
  • конкурс-
  • най-добра българска фирма на годината

За шеста поредна година най-успешните български фирми ще се състезават за приза „Най-добра българска фирма на годината.“ Конкурсът е инициатива на Първа инвестиционна банка (ПИБ) и основната му мисия е да отличи българските компании, които се справят успешно със своя бизнес и предизвикателствата пред него. Идеята на проекта е да се поощри предприемачеството в България, като се отличат добрите идеи, практики и се мотивира иновативността на родните фирми.

Именно затова задължително условие за участие в конкурса е фирмите да са с български капитал, да се управляват от български мениджмънт и да имат създадена българска марка.
Категориите са четири: „Средни и големи фирми“, „Микро и малки фирми“, „Стартираща фирма“ и „Фирма на публиката“.

Кои бяха победителите миналата година?

В категорията „Микро и малка фирма“ през 2016 година приза взе Винарска изба ЛОГОДАЖ – производител на висококачествени вина от уникални български сортове грозде. Създадена през 1994 г. , избата е разположена в най-красивия и топъл български район - долината по поречието на река Струма в Югозападна България.

Това е край с богата и древна история, с хилядолетни традиции в лозарството и винопроизводството. Единствено в тази част на света се отглеждат уникалните български сортове Широка мелнишка лоза и Ранна мелнишка лоза. Именно тези сортове са в основата на иноватоционната концепция на винарната – създаване на неповторими, многопластови и благородни вина с максимална хармония и концентрирана плодовост.

Победител в категорията „Средна и голяма фирма“ през 2016 година стана АГЛИКА ООД. Компанията произвежда висококачествен текстил - хавлиени кърпи, различни видове одеяла, постелъчно бельо. Качествени продукти, които все повече са дефицит в родните магазини, част от които залагат на евтин китайски или турски внос.

Във фирмата вече работят над 460 души, а продуктите са признати и се изнасят в множество държави в Европа и Америка. АГЛИКА е единственият производител в света, който разполага с всички съществуващи технологии за производство на хавлиени кърпи и уникални производствени линии за дигитален печат на кърпи, одеяла и спално бельо. Компанията вече има база и във Флорида, САЩ, като продължава успешно международната си експанзия, за разлика от много български фирми, които не могат да се преборят с конкуренцията на външните пазари и стигат до фалит.

Fibank (Първа инвестиционна банка) осигурява наградите на победителите. Мнението на публиката също ще бъде взето под внимание – желаещите да гласуват за своя фаворит ще имат възможност да дадат своя вот от 16 октомври до 12 ноември 2017 г. Фирмите, които желаят да участват в конкурса, трябва да попълнят кратък въпросник, който може да бъде намерен на сайта на конкурса.

Крайният срок за попълване на въпросника е 15 октомври 2017 г. Още новини и информация можете да намерите и на сайта на конкурса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    2 1 Отговор
    Какъв е критерият за най-добра българска фирма?
    Според мен, която си прати най-добре тя е най-добрата.

    Както Епъл - нявсакъде си плащат да ги хлавят и съответно са най-добре от най-добрите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.