4 Октомври, 2017 16:37 1 697 0

Дигиталният печат върху текстил – модерен и с много предимства

  • иец-
  • изложение-
  • copi‘s
Дигиталният печат върху текстил – модерен и с много предимства - 1

Ерата на „високите“ технологии. Това е XXI в. Различните технологични решения на тази ера дават възможност за създаване на продукти и реализиране на идеи, трудно достижими само преди десетилетия. Сред изключително интересните решения на пазара е дигиталният печат в текстилната индустрия. Неговите предимства бяха представени по време на тазгодишното изложение COPI‘S.

„Технологията на дигиталния печат позволява на клиентите да бъдат актуални и да се адаптират към новите тенденции“, каза Габор Наги, който изнесе презентация на компания ProTex на тема „Дигитален печат на текстил“.

Използването на дигиталния печат в текстилната индустрия намалява разходите и спестява много време чрез редуциране на времето за производство. Това е едно от основните предимства на технологията, върху която акцентира Константинос Дамаа от POLYPRINT SA по време на презентацията „Защо да инвестирате в оборудване за дигитален печат в текстилната индустрия“.

Бърза възвръщаемост на инвестициите

„Мострирането и производството могат да се извършат в един ден“, посочи Дамаа. Той допълни, че при дигиталния печат се взема файла, който клиента изпраща, зарежда се софтуерът и продуктът се подава за производство. Благодарение на високата резолюция се повишава и качеството на печата.

„Отпечатъкът е мек на допир, дрехата запазва еластичността си, а изображението не се разрушава“, каза лекторът. Като основно предимство той посочи и икономическите предимства на технологията, характеризираща се с бърза възвръщаемост на инвестициите в технологично оборудване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА