10 Октомври, 2017 16:32 6 839 12

С 50% повече китайски туристи у нас

  • туристи-
  • българия-
  • китай
С 50% повече китайски туристи у нас - 1
Снимка: Shutterstock

Ръст от 50% се наблюдава при китайските туристи посетили България през първите осем месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата. Общо 19 000 китайци са били в родината ни в периода януари-август. От тях 2200 са били у нас през август. „България и Китай имат традиционно добри отношения, като туристите между двете държави се увеличават през последните години. През септември 2017 г. в мегаполиса Шанхай бе открит туристически информационен център на България, който ще промотира възможностите и предимствата на българския туризъм и ще представя страната ни като дестинация за четири сезона. Между двете държави съществуват отлични възможности за партньорство”, каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие във форума „България и Шанси, Китай - два свята по Пътя на коприната”.

За първите осем месеца на годината България е била посетена от 6.5 млн. чуждестранни туристи. Спрямо същия период на миналата година се отчита ръст от 8%.

С 11%, до 3.8 млрд. лв. са се увеличи и общите приходи от международен туризъм за първото полугодие на годината, отчитат от БНБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боно

    25 5 Отговор
    Пъплят си хлебарките...к'во лошо?..Имат си кинти,не като нас.Виртуални туристи.
  • 2 Русчуклия

    17 3 Отговор
    Безусловно, това е добра новина! Само за сравнение, съпоставима с нас по големина и география е Сърбия, където по официални данни за 2016, 43000 туристи от Китай са посетили комшиите. Моите комплименти за хората, които по някакъв начин се стараят да привлекат повече туристи.

    Коментиран от #4

  • 3 началото

    15 0 Отговор
    Това са само представителите на туристическите фирми от малка провинция. Туристите ще дойдат после:))))))))
  • 4 antimediator

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Русчуклия":

    Само не ми хвали сърбите !
    Бил си скоро там?!
    Техния националсоциализъм ги върна 30 години назад.

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 5 ззз

    9 0 Отговор
    Щом сме нападнати трябва да организираме и отбраната!

    Коментиран от #7

  • 6 Русчуклия

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "antimediator":

    Последно бях през месец април тази година. Бях в Ниш, Белград и Нови Сад. Аз нито ги хваля, нито ги оплювам комшиите. Само видях една статистика, която исках да споделя и да благодаря и на нашите хора, които работят по това направление. Много се надявам автора на коментар #3 да се окаже прав. Защото ние сме една малка държава, но имаме уникален туристически потенциал, който трябва да се развива.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост7

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "antimediator":

    Сърбите са светлини години преди нас искам да ти кажа ако не знаеш.
    Що не дават зор за ЕС ,аааа.Да не им изпила мачка мозъка.Една дупка нямат между селата им.Магистарала опънаха с собствени кинти ,без да те друса новия асфалт като у нас.Храната им чиста ,истинска и два пъти по евтина от нашите боклуци.Що пазаруваме тогава от техните градове около границата ,ааа?

    Коментиран от #10

  • 10 antimediator

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост7":

    бяха пред нас когато Милошевич и тяхната компартия ги вкара във филма.
    Скоро ходил си там ?!
    Защо българите ходят там?
    Защото рязко им падна жизнения стандарт,доходите ,покупателната способност и в един момент се оказа ,че ние сме по-добре от тях.
    Нали ги виждам с какви коли идват в България.Целите облепени с тиксо ,изгнили и на по 30 години.
    Нямаш ли очи да ги забележиш тези неща?!
    Нека още флиртуват с Русия !
    На нас не ни е от полза Сърбия да е силна.Тя не ни е приятел.
  • 11 чичо Пенчо

    0 0 Отговор
    Всичко това са МАНИПУЛИРАНИ ДАННИ - за "ТУРИСТИ" се броят и румънците, пресекли 2 пъти границата ни , на път за Гърция. Един път като "румънски туристи" а втори път като "гръцки туристи".За "ТУРИСТИ" , КОН Ангелкова брои дори и минаващите транзит за Турция гастарбайтери !!
  • 12 чичо Пенчо

    0 0 Отговор
    И тва го казва КОН АНГЕЛКОВА, която ХАЛ_ХАБЕР СИ НЯМА от туризъм. Вън, проклет женски кон !!