14 Октомври, 2017 09:33 3 187 1

Продават гражданство срещу биткойн

  • виртуална валута-
  • биткойн-
  • гражданство
Продават гражданство срещу биткойн - 1
Снимка: Shutterstock

Островната тихоокеанска държава Вануату, която се състои от близо 80 острова, започва да продава гражданство срещу виртуалната валута биткойн. Така например, срещу 280 000 USD четиричленно семейство може да получи паспорт в четвъртото най-щастливо място на планетата според лондонските изследователи от New Economics Foundation.

През текущата седмица стремглавото поскъпване на виртуалната валута отново я накара да попадне в новинарските емисии. За момент се достигна до цена от 5850 USD за 1 биткойн, но след това настъпи корекция до около 5600 USD за 1 биткойн.

Това не е първата държава, която предлага гражданство срещу виртуална валута. Тук влизат още Антигуа, Гренада и Малта. Вануату обаче е първата държава, която продава гражданство именно срещу биткойн.

Притежаването на такъв паспорт дава редица предимства. Държавата се нарежда на 34-то място в класацията на най-влиятелните паспорти в света, като дава право на безвизово пътуване до 116 държави. Във Вануату също така няма корпоративни и наследствени данъци. Любопитно е да се отбележи, че в ресторантите и кафенетата не е традиция да се оставят бакшиши.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    0 1 Отговор
    Конспиративен вид на валута,(отново произведение на ЕВРЕИТЕ)чиято цел е тоталното подчинение на хората в световен мащаб. Пари в банка и в дебитна сметка-НИКОГА ! В противен случай сте ОБРЕЧЕНИ !