Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 11:44 1 136 10

Менда Стоянова: Бюджетът - пица без луканка, но с пармезан

  • менда стоянова-
  • бюджет

През 2019 г. може да падне таванът на максималната пенсия

Бюджет 2018, ако не е пица с повече луканка, то е такава с обилно количество пармезан. Не можем да сложим полицай на всеки разбойник. Да намалим разбойниците.

Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова, която е известна с вегетарианските си гозби и не обича много месо.

Според нея бюджетът на МВР никак не е малък, сега ще има още 50 млн. лв. В полицията имало над 1000 незаети бройки, които постепенно се заемат. Общо 550 млн. лв. ще бъдат отпуснати за полицаи, военни и учители.

"Смятам, че този бюджет е доста по-социален от досега, каза Стоянова и добави, че основата е растежът на икономиката, оттам може да дойдат възможности за повече разходи.

По думите и българската икономика трябва да се преструктурира. Трябва да има производство с по-висока добавена стойност, насочено към износа. Държавата е дала достатъчен стимул с плоската ниска данъчна ставка. Време е работодателите да дадат своя дан за икономиката, добави тя.

Менда Стоянова напомни, че в европейските държави има минимални работни заплати, но по сектори. У нас тя е национална и ще стане 510 лв. След години може да се стигне и до минимална пенсия от 300 лв., но за мен това не е правилния модел, каза депутатката.

През 2019 г. може да падне таванът на максималната пенсия.

За следващата година е предвиден ръст от брутния вътрешен продукт от 4%.

По повод критиките на опозицията Стоянова каза, че предлаганият от БСП бюджет е "смешен и популистки". Тя пресметна, че само предложението за отпадане на плоския данък и въвеждане на прогресивен ще струва на държавата 1.13 млрд. лв. Още толкова ще струва осъвременяване на всички пенсии, ако базата на средния осигурителен доход е 2013 г. Изплащането на дълга на болниците пък би струвало над 500 млн. лв.

Нищо няма да се промени, ако болниците престанат да бъдат търговски дружества, каза Менда Стоянова по повод друго предложение на БСП за промяна на статута им. Те отново ще работят по клиничните пътеки на НЗОК и пак ще трупат дългове, ако не са дисциплинирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон курлеоне

    9 0 Отговор
    Големи глупости, най-малкото пармезана е по-скъп от луканката, ама на село, откъде да знаят.
  • 2 Ммии

    6 1 Отговор
    Начин да кажеш, че пак ще се дават пари за чужди интереси, но не и за българска икономика и работни места, така че българина да помирише луканка поне за празниците.
  • 3 Ммии

    4 0 Отговор
    Начин да кажеш, че пак ще се дават пари за чужди интереси, но не и за българска икономика и работни места, така че българина да помирише луканка поне за празниците.
  • 4 Извън закона

    5 1 Отговор
    Мента май менти )) а останалите са Шменти капели всичките )) Важното е едно Главния да си е вързал личния бюджет пък другия той му е помощен на личния !!!
  • 5 И ПРАЗЪ ТИ КАКО ДО ГЪ.Ъ ТИ

    4 1 Отговор
    НИЕ СМЕ ТЪРПЕЛИ КАКО, НИЕ ПОМНИМ ЧЕ И ЛУК И ЛЯП, ПРАВИ ОРАТА РАХАТ, РАХАТ КАТО ПО ТУРСКО И СЛЕД. НИ ЗАБРАВЯЙТЕ МЪГЛИЖ, И МАРИЦА В КРЪВ 1923 год. НАРОДА ФЕРМЕНТИРА И ГРАДУСА СЕ ДИГНА. ЗАД ГЪРБА НА БОЙКО НЕМОЙТЕ СЕ СКРИ!
  • 6 Шефьор

    6 1 Отговор
    Гледах по БТВ интервюто с набедената финансистка. С този език за пармезана и пицата в пицарията на ГЕРБ. Много е зле жената и се чудя що скача фолсбъри като и трупешката е мърда?
  • 7 българин

    4 0 Отговор
    Тази лелка не беше ли счетоводител на Цар Киро?! Много я бива, то и името и такова - Мента.
  • 8 Дедо Кури

    1 0 Отговор
    Мента Стоянова!Подиграват се с народа!Народа ПРОЗД!ПРОЗД народ СЛАБА ДЪРЖАВА!ТЕзи идиоти управляват на базата на СТАТИСТИКА!НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА И ЗАСПАЛ НАРОД!
  • 9 гост

    2 0 Отговор
    Тая и тя се изучи....знае вече какво е пармезан. Забрави каква селянка беше....И СИ Е.
  • 10 Грую

    0 0 Отговор
    Едно е ясно и от Стоянова и от ГЕРБ готвачи не става.