27 Октомври, 2017 17:04 1 871 0

България с мащабен европейски проект

  • сайт-
  • проект-
  • ес-
  • българия
България с мащабен европейски проект - 1
Снимка: М. Богданова ©

Порталът на европейските общини TheMayor.EU е сред най-мащабните европейски проекти. Началото му беше поставено на 5-тата официална церемония по връчване наградите „Кмет на годината 2017” от Боян Томов, еврокомисарят Мария Габриел, Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП и Даниел Панов, председател на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Велико Търново.

Електронната платформа ще има 28 секции – за всяка една държава членка на ЕС и ще предоставя информация за градовете, туристическите атракции, историята и възможностите за инвестиции. TheMayor.EU ще има за задача да информира европейските граждани за добри практики, внедрени от общинската администрация в съответните градове.

„TheMayor.EU има за цел да обединява всички европейски общини. В тази платформа ще дадем възможност за по-добра комуникация между местната власт. Ще можем да популяризираме, да помагаме и да бъдем полезни, което е най-важното. Благодаря на 6-те държави, които вече ни се обадиха. Вярвайте, че след една година ще има не само награди за "Кмет на годината" в София, но и за "Кмет на Европа" в Брюксел!", каза Боян Томов, председател на Сдружение „Евро Адванс" и основател на проекта TheMayor.EU и на Портала на българските общини Kmeta.bg.

Чрез новия сайт гражданите на ЕС ще бъдат по-добре информирани за случващото се в европейските общини. Платформата ще дава по-добра възможност за комуникация между градоначалниците, както и по-достъпна информация за работата на европейските общини.

„За мен е удоволствие да представя всички градове на Стария континент. Една от основите ни инициативи е да направим Европа по-добра - за живот, за работа, за развитие. Това означава да сме готови да подновяваме, да преодоляваме предизвикателствата. Един от инструментите за добри практики и обмен на информация е да се запознаем с други градове и общини. Порталът на европейските общини е платформата, която ще помогне да направим това в бъдеще. Необходими са ни повече инициативи и партньорства за една обединена Европа", каза по време на официалната церемония Маркула.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА