6 Ноември, 2017 11:24 3 501 6

Изложението „Светът на млякото” представя гордостта на българското производство – млечните продукти

  • иец-
  • изложение-
  • мляко
Изложението „Светът на млякото” представя гордостта на българското производство – млечните продукти - 1

Българското производство на млечни продукти се гордее със своята многовековна традиция. Уникални вкусове, които се харесват на всички хора по света, демонстрират майсторството на фирмите изложители в направата на млечните произведения. Тази година по време на изложението СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, което ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център, успоредно с МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, ценителите на българското ще се запознаят с новостите в бранша.

Млечните продукти – гордостта на българския производител

Натурални продукти, които са произведени по класически технологии, в съчетание между старите автентични рецепти и съвременните изисквания за качество, ще бъдат представени в залата на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО. Доброто здраве на хората и удоволствието от преживения вкус са запазена марка на изложението. TERTER и BULGAREA са продукти, които се стремят да задоволят разнообразието от предпочитания и изисквания за бяло саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко.

Освен желанието на компаниите участници да продължават традицията на автентичния български вкус при производството на млечните си продукти, те считат, че имат достойната и постижима цел за изнасянето на тези продукти извън границите на страната. Съвременните млекопреработвателни предприятия са с модерно оборудване и изцяло затворен цикъл на производство. Благодарение на съчетанието между традиция и новото в производството, млечните изделия - сирене, кисело мляко, сметана, масло и др., се гордеят с високи вкусови качества и чист природен състав.

Внушителни са производствата на кисело мляко Добротица от “Недко Недков - Овчарово” - над 200 тона, които са станали любима част от трапезата на потребителите. Киселото мляко с марка Ралица, което също ще е сред експонатите на изложбата, е с богата масленост - 8% и е подходящо за салати, сосове и десерти.

Кашкавал и сирене от овче и козе мляко, наслада за ценителите

Фирма Ваком е специализирана в производството и експорта на млечни продукти главно за страни като Австралия, Канада, САЩ, ЕС и други. Фирмата изнася продукти в различни видове опаковки и в дните на изложението ще представи българско бяло саламурено сирене и кашкавал от краве, овче и козе мляко.

Лакрима е позната марка за потребителите в България. По време на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО компанията ще изложи своето овче сирене – произведено от овче мляко с характерен аромат и изразен пълномаслен вкус. Сиренето е зряло минимум 45 дни.

Козето сирене, продукт на млекопреработвателното предприятие „Пършевица“, е традиционно българско саламурено сирене от козе мляко от специално селектирана порода алпийски кози. Продуктът е богат на полезни млечнокисели бактерии, белтъчини, калций, витамини и по този показател превъзхожда повечето млечни продукти.

Масло с 82% масленост и от 100% сурово краве мляко

Маслото, като един от популярните и така необходими за домакинството млечни продукти, също е достойно представен на щандовете в залата на Светът на млякото. Фирмите изложители ще демонстрират продукт, направен по съвременни технологии и според изискванията на най-високите стандарти за качество от 100% свежо пълномаслено мляко, с гарантирана масленост от 82%.

Опаковането – важна част от бизнеса в млекопреработването

„3 в 1“ компактен моноблок за опаковане CARTONMAT 544TL е машина, представена от Аркон България, за опаковки, който получава продукти от производствената линия, групира ги по предварително зададен модел и ги зарежда в картонени кутии. Това е продукт "3 в 1" (изработка, опаковане и запечатване), осигуряващ напълно автоматична работа и минимален отпечатък. Наред с опаковъчните решения за храни, изложението ще предложи и многобройни идеи за сладоледи и напитки. За осигуряване на по–голямо удобство и наслада от консумирането на предлагания продукт, посетителите ще открият прозрачните чаши от серия „Имидж“ на DASF. Те са подходящи за сладоледи, млечни десерти, шейкове, фрапета, смутита и много други.

Революция в анализа на млякото

За 13 минути Extenso на Биоком Трендафилов открива едновременно 90 контаминанта като антибиотици и токсини, обособени в 17 групи. Продуктът обхваща всички основни групи замърсители като бета-лактамни антибиотици, тетрациклини, аминогликозиди, линкозамиди, макролиди, (флуоро) хинолони, сулфонамиди, хлорамфеникол, триметоприм, колистин, меламин и дори афлатоксин М1.

Демонстрационна мандра по време на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО

БЛИЦ ще покаже компактен модулен вариант на модулно предприятие - Демонстрационна мандра. Този модел е разработен специално за демонстрации, обучения и внедряване на технологични процеси. Демонстрационната мандра вече участва със значителен успех на редица изложения, където беше показано производството на кашкавал.

Технологично оборудване за производство на кашкавал с нов метод сухо изпарване

Се Ла ВИ представя машината AISI 304 – 316, произведена от неръждаема стомана. Тя има PLC сензорен екран за управление и възможност за запазване на 10 различни рецепти, което осигурява автоматизиране на работния процес. Машината има възможност за работа с директна и индиректна пара под налягане.

Машини, машини и пак машини – 21 век!

СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО е модерно изложение. Освен всичко изброено ще може да се видят и продуктите на АЛМЕР - линия за сухо изпарване на кашкавал с модул за прехвърляне и модул за точен грамаж, стандартизатор за мляко, машина за формоване на кашкавал на нишки и машина за производство на плетено сирене.

Лабораторна техника инженеринг ще представи на своя щанд напълно автоматична серийна система за екстракция на мазнини Velp SER158. Системата предлага бърза и прецизна екстракция при намалена употреба на разтворители посредством метода на Randall-метод с подгряване на органичните разтворители, съкращаващ времето за екстракция до 5 пъти в сравнение с конвенционалния Soxhlet метод. Екстракторът Velp SER158 е напълно автоматична, херметично затворена система, минимизираща токсичните изпарения в лабораторията и работеща 24/7 без нужда от наблюдение от страна на персонала.

Оптималната хигиена в производството е от решаващо значение в хранително-вкусовата промишленост. По време на производствения процес дори и най-чистите продукти се замърсяват чрез микроорганизмите във въздуха, по работните повърхности и в опаковъчните материали. Тех Индустри България ще представи модули за дезинфекция с ултравиолетова светлина на немската марка UVpro.

Изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са най-голямото бизнес събитие в София. Станете част от най-доброто в хранително-вкусовия бранш от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център. Всички новини за изложенията четете в сайта - http://food-exhibitions.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо от село

    7 0 Отговор
    Добре се посмях. България, мляко и млечни продукти са несъвместими думи в този случай. Българските измекяри, наричащи се производители, НЕ могат да произведат кашкавал, сирене и др. от мляко. Забележете че през лятото, когато има мляко, кашкавала и сиренето не стават за ядене. Просто тогава има мляко, което измекярите трябва да купуват, но са наясно как да го влагат в производството. Повече им се отдава да слагат различни ла*на и да ни ги продават за качествени "продукти".
  • 2 JEEP

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: гордостта на българското производство – да направиш сирене и кашкавал от палмово масло и каква ли не друга гняс, но не и от мляко.
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Чудим се какво да ядем и търсим по селата някоя баба с домашно сирене... Докарахме се до там, че да си произвеждаме в домашни условия сирене, кашкавал и масло, защото индустриалното производство ни предлага всякакви имитации. Ако е само палмовото масло..., а то производителите използват всякакви боклуци и хвърлят толкова ентусиазъм да наподобят оригиналните продукти, че вече май забравиха какво точно произвеждат и как всъщност изглеждат истинските автентични млечни български продукти. И кой измисли тая глупост: "Публикувано във факти.бг: Оптималната хигиена в производството е от решаващо значение в хранително-вкусовата промишленост. По време на производствения процес дори и най-чистите продукти се замърсяват чрез микроорганизмите във въздуха, по работните повърхности и в опаковъчните материали."? А къде остана "оптималния" имунитет на хората? Как няма да боледуваме от болести, на които природата ни е създала да сме устойчиви като ни съсипват храната с цел да и удължат живота в търговската мрежа. Истинската храна е жива, а хигиената трябва не да ни убива храната, а да ограничава привнасянето на болестотворни микроорганизми. Срока на годност на едно мляко не бива да е месеци. Това означава, че това е мъртъв продукт, респективно този продукт нанася щети на организма, който се опитва да се храни с него. Искам млякото, което купувам да вкисва, за да не се налага да си добавям млечно-кисели бактерии чрез прахчета и таблетки... Темата е много важна и обширна.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пръцко

    1 0 Отговор
    в гаража имах туба с бензин, който се развали след престой 2 години, а в хладилника имам кофичка от беге "кисело мляко", което за 6 месеца не е мръднало ни на вид, ни на мирис...
    Та думата ми е - дори петролните продукти са по-биологични от това, което ни го пробутват за храна!
  • 6 Radoslav

    0 0 Отговор
    Hello,
    We are company based in Croatia, our main business is distribution and wholesale of office supplies
    Currently we are supplying more than 150 shops and restaurants.
    Are you able to offer me your dairy products for Croatian maret?
    Thanks