6 Ноември, 2017 17:53 1 790 1

Българска фармацевтична компания на пазара в САЩ

  • фармация-
  • таблетки-
  • българия-
  • сащ
Българска фармацевтична компания на пазара в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

С изграждането на нова мощност в Казанлък фармацевтичната компания „Софарма” може да започне пласиране на продукцията си в САЩ. Това може да доведе до разместване на пластовете на пазарите, на които фирмата оперира към момента, стана ясно на среща между представители на компанията и инвеститори.

Изграждането на завода в Казанлък трябва да започне през 2018 г. Размерът на инвестицията все още не е ясен.

Какви ще бъдат позициите на компанията през следващите години зависи и от излизането й на американския пазар. За текущата година се очакват ръст на продажбите. Причината е доброто позициониране на компанията в Русия и Украйна. Поради политическата обстановка в тези две държави обаче е трудно да се направят средносрочни и дългосрочни планове. Намаляване присъствието на тези пазари е възможно да се реализира след като „Софарма” стъпи на американския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Това е добре, но какъв огромен завод имахме в Разград не е истина.