8 Ноември, 2017 13:21 5 579 4

Чистка прибира 800 млрд. USD

  • саудитска арабия-
  • чистка-
  • сметки-
  • конфискация
Чистка прибира 800 млрд. USD - 1
Снимка: АР/БТА

Чистката сред кралския елит на Саудитска арабия може да доведе до конфискация на пари и друг вид активи на обща стойност 800 млрд. USD. До момента над 60 души са арестувани. Сред тях има членове на кралското семейство, големи бизнесмени, бивши министри и длъжностни лица.

Централната банка на страната замрази сметки на лица, които „представляват интерес”. Това е направено в резултат на искане на главния прокурор на страната, тъй като срещу въпросните лица ще бъдат заведени съдебни дела.

Медии окачествяват чистката като най-голямата в съвременната история на страната. Начело на нея е пpинц Moxaмeд бин Caлмaн, който се опитва да вземе властта в свои ръце. Според него това е начинът да се справи с корупцията на най-високо ниво. Бин Caлмaн смята, че предприетите мерки ще спомогнат и за попълване на държавната хазна, тъй като паричните средства, които са набрани чрез корупционни схеми, ще бъдат одържавени. Те възлизат на 800 млрд. USD. Каква сума ще бъде събрана, като се има предвид, че повечето от средствата са зад граница, е трудно да се каже.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    36 8 Отговор
    Кога и тук ще стане така???? Боко и политически я антураж заключени.

    Коментиран от #3

  • 2 долен фес

    10 1 Отговор
    Вижте му само мазната физиономия на гаджала, всичко е за да може той да има абсолютна власт
  • 3 ББ5

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    А кой ще ви чисти л..ната и повърнята после ?

    Коментиран от #4

  • 4 Различен

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "ББ5":

    Те лай@@та и пов@@@анията са на Боко и компания, а не наши!
    И са от преяждане и зарази, наречени корупция и продажност, сплетени с долен егоизъм и нарцисизъм, комбинирани на н-та степен с простотия и дебилизъм!