Last news in Fakti

9 Ноември, 2017 08:33 1 510 5

Всеки трети швед иска да работи зад граница

  • работа-
  • швеция-
  • чужбина
Всеки трети швед иска да работи зад граница - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки трети жител на Швеция на възраст между 18 и 36 години иска да работи в друга държава, сочи проучване на профсъюза Unionen. Основно шведите се насочват към САЩ. Като втора и трета възможност те разглеждат Великобритания и Австралия. Много от анкетираните не вземат под внимание проблемите, които могат да възникнат от това тяхно решение по отношение на пенсията и социалните им помощи, както и за редица други професионални ограничения в следствие. От тези, които искат да работят зад граница едва 10% казват, че са проучили въпроса с пенсионното и социално осигуряване.

От своя страна, шведите, които имат опит в работата извън родината, предупреждават, че положителните емоции, свързани с друга култура, трябва да бъдат съпоставени с негативните моменти, които могат да ги накарат да се върнат в родината.

Резултатите от проучването са малко изненадващи като се има предвид, че Швеция е в ТОП 3 на най-продуктивните страни в света. Преди нея са Люксембург и Норвегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    10 1 Отговор
    Бас ловя, че другите двама от допитването са от новите "шведи", на които там си им харесва.
  • 2 шведска маса

    9 0 Отговор
    Да искат да работят като ритачи на камериерки......
  • 3 tost

    5 0 Отговор
    Искат да правят шведски.....тройки
  • 4 Хихихи

    10 0 Отговор
    Welcom to Bulgaria!!!
  • 5 ДА ДА

    1 0 Отговор
    нека да стоят там и да хранят алахакабаровци, нашите цигани и куп други компютърни специалисти...