Last news in Fakti

9 Ноември, 2017 14:47 4 415 14

Китай купува самолети за 37 млрд. USD

  • сащ-
  • китай-
  • сделки-
  • авиация-
  • газ
Китай купува самолети за 37 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Китайската компания China Aviation Supplies Holding Company (CASC) и американският авиопроизводител Boeing сключиха сделка за доставката на 300 броя широко- и тяснофюзелажни самолета. Цената е 37 млрд. USD. Това се случи по време на визита на американската търговска комисия в Китай в рамките на посещението на президента Доналд Тръмп в азиатската държава.

Договорът е бил подписан от генералния директор на Boeing Кевин Макалистър и президента на Китай Си Дзинпин.

В същото време стана ясно, че Китай ще вземе участие в газови проекти в Аляска на стойност 43 млрд. USD. Това става възможно след като три китайски власти са подписали договор с Alasca Gasline Development (AGDC). С течение на времето договореността ще спомогне на САЩ да намалят дефицита си към страни от Азия с близо 10 млрд. USD на година. През миналата година търговският дефицит с Китай е възлизал на 347 млрд. USD. В резултат на договореността ще бъдат разкрити 12 000 работни места по време на изграждането на съоръженията.

Над четири пъти се е увеличило потреблението на природен газ от страна на Китай за последното десетилетие, а от началото на текущата година ръстът в потреблението е 18%, като основни вносители към момента са Австралия и Катар.

Залежите на природен газ в Аляска са 330 трилиона кубически фута, но регионът към момента не разполага с необходимите съоръжения за експортни дейности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откачен Борсук

    15 18 Отговор
    Рушлямчетата ще пикаят газ в скоро време... :)

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    17 10 Отговор

    До коментар #1 от "Откачен Борсук":

    Ама ти кво си мислиш че ей дега китаеца ше сложи 37 милярда у едно торбе и ще ги метне на рошко на бюрото? Кукувице става въпрос за 20 г напред хайде сега ги раздели
  • 3 AndreshO

    11 12 Отговор
    И нека не забравяме, че това може би е единствения начин Китай да види някаква част от дълга отпуснат към САЩ. Все пак те остават най-големия кредитор на независимте янки!
  • 4 Чингис хан

    18 14 Отговор
    Ах, ах, ах! Къде отиде китайско-руската дружба?
    БИЗНЕС! Просто БИЗНЕС! Нищо лично!
    А скоро и неофициалното заселване на Сибир с "трудолюбиви китайци" (за разлика от мързеливите и пияни руснаци) ще стане официално - от Тихия океан до Урал, включително!
    Единствената сила, която може да защити Русия от това се нарича Съединени Американски Щати.
    Понимаете, путинофили?
    Вашият идол спечели временно на дребно в Донбас, Осетия, Абхазия и Приднестровието, но издъни Русия на едро в световен мащаб за вечни времена!
  • 5 Газчо от Аляска

    17 5 Отговор
    Малко "газче" от Аляска ще подпали га(ъ)зчето на Газпром?
  • 6 Самолетчо

    15 8 Отговор
    Ама що не купиха самолети от "братска Русия"?
    Явно за сега китайците успешно забаламосват и приспиват руснаците, че са им приятели. Америка е очевидно няколкостотин пъти по-важна за тях от Русия!
    Ами газ от Аляска? Какво следва? Събувай руски брат гащите и намалявай цените на газта! Или "оди у лево".

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "Самолетчо":

    Газ от Аляска има мн.само в твойте прашки

    Коментиран от #8

  • 8 Самолетчо

    15 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    "Залежите на природен газ в Аляска са 330 трилиона кубически фута, но регионът към момента не разполага с необходимите съоръжения за експортни дейности. "
    Ако това са твоите прашки...
    Анадънмо!?
    То в Сибир няма толкова газ!
    Путин вие като вълк нощем тези дни! Включително и вие, путинофили!

    Коментиран от #12

  • 9 петър

    15 9 Отговор
    все по добри новини за отношенията сащ-китай. за сравнение,китайските банки отказаха финансиране на руски газови проекти.китай ще развива тези проекти когато си върне сибир до байкал

    Коментиран от #10

  • 10 Радостен поляк

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "петър":

    Грешка!
    Не до Байкал, а до Урал, че и нататък!
    Като във вица за поляка с трите желания.
  • 11 Скорпион29

    7 10 Отговор
    Ако знаете на Марс колко фута газ има мале мале САЩ ако си дръпнат една тръба от там цццц.хохохохо скрийте се бе фантазьори
  • 12 Барчо

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Самолетчо":

    Най интересното е, че русняцити на времето са продали Аляската на американците за шепа копейки, понже мислили че там има само сняг и мечки.
  • 13 Оти бе

    5 1 Отговор
    Абе що не си купат от савецката Тиква?!?
  • 14 STEWther

    0 0 Отговор
    There are different ways to fry tomatoes, but each of them will require cook to spend row hours in the kitchen, so this food is usually better correct do on weekends or for special occasions. When tomatoes are roasted, they get a deep taste and are combined with seafood, antipasto and other roasted vegetables. Moreover, they are perfectly suitable for use in the baking industry, in making bread or cake with custard.
    canning stewed tomatoes