Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 16:55 1 999 2

Рекорд: 969 полета за 24 часа

  • летище-
  • индия-
  • мумбай-
  • рекорд
Рекорд: 969 полета за 24 часа - 1
Снимка: Shutterstock

Авиационният пазар в Индия изживява истински бум. Причината е ръстът на бюджетните авиокомпании. Това постави страната на трето място в сферата на авиационните услуги в света след Китай и САЩ.

На 24 ноември летището в Мумбай постигна световен рекорд. В рамките на 24 часа са били обслужени 969 полета. „Това е невероятно постижение, като се има предвид, че към момента аеропортът разполага само с една писта”, коментират специалисти. Постигнатия рекорд амбицира ръководството на летището да оптимизира работата си и да достигне обслужването на 1000 полета за 24 часа.

За 2016 г. индийският авиационен пазар е обслужил близо 100 милиона пътници от страната. В следващите две десетилетия този брой ще достигне 337 милиона души прогнозират от Meждyнapoднaтa acoциaция зa въздyшeн тpaнcпopт. Това е напълно реализируемо като се вземе под внимание фактът, че 97% от населението на Индия, което е 1.3 млрд. души, никога не са се качвали на самолет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен

    1 3 Отговор
    А дано и Летище София има същият успех.
  • 2 Уау

    0 0 Отговор
    На всяка минута и половина самолет....