Last news in Fakti

9 Декември, 2017 13:14 2 213 5

Пада роумингът със Сърбия

  • роуминг-
  • българия-
  • сърбия

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тодосе и президентът – домакин Александър Вучич разговарят в същия формат

България и Сърбия подписаха двустранен меморандум за намаляване на тарифите за роуминг.

Двустранен меморандум за намаляване на тарифите за роуминг подписаха министърът на транспорта Ивайло Московски и сръбския министър на търговията, туризма и съобщенията Расим Ляич, съобщи БНР.

Телекомите от двете страни ще договарят условията за по-ниските цени на разговори и трафик на данни. Очаква се цените на роуминга да поевтинеят в следващите между 3 и 6 месеца. Отпадането на роуминга с държавите от Западните Балкани е приоритет за предстоящото Българско европредседателство. Сърбия е втората страна от региона след Македония, с която е подписано такова споразумение.

Цените за услуги в роуминг между България и Сърбия варират от 2,99 лв. до 6,99 лв. на минута и около 25 лв. на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.

Отпадането на роуминга за страните от Западните Балкани е цел за правителството ни и за българския еврокомисар Мария Габриел. От снощи в Белград се водят разговори на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тодосе и президентът – домакин Александър Вучич разговарят в същия формат, два месеца след разговорите във Варна.

Обсъждат напредъка по развитието на икономическото сътрудничество, бъдещи инфраструктурни проекти, укрепването на регионалната стабилност, подкрепата за интеграцията на държавите в региона, което е приоритет на България в предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз.

Четиристранната среща на балканските лидери започна снощи с работна вечеря, дадена от сръбския президент Александър Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MT Гонтан

    10 4 Отговор
    Много ми беше важно да падне роуминга в Сърбето. А кога ще падне омразата им срещу нас? Докога ще ни викат сигани? Докога? Никой не ги обича тия , ни македонци , ни босненци , ни хървати , ни унгарци

    Коментиран от #5

  • 2 сойкаПрисмехулка

    4 2 Отговор
    Сега мустакът на републиката ще може да звънка безплатно до България, за да разбере как вървят нещата с евентуалната му екстрадиция.
  • 3 Да живее ГЕРБ

    2 2 Отговор
    ЕВАЛА ПАК БОЙКО Е ВИНОВЕН!!! Виновен е! Браво!
  • 4 Да живее ГЕРБ

    2 6 Отговор
    Бойко е виновен, че няма атентати в България и Бойко е виновен, че бюджета ни е на плюс. Бойко е виновен, че България не фалира. Виж ако бяха други на власт, държавата щеше да фалира и тогава всички щяха да са доволни
  • 5 Да живее ГЕРБ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "MT Гонтан":

    Спокойно, виновния и това ще оправи, ама ти тогава нема да кажеш благодаря, ами за нова екстра ша плачеш....една майка ми се върти у главата