Last news in Fakti

15 Декември, 2017 10:43 7 605 5

Собственикът на „Актавис” с масови съкращения

  • актавис-
  • teva pharmaceutical industries-
  • фармация-
  • съкращения
Собственикът на „Актавис” с масови съкращения - 1
Снимка: Shutterstock

Teva Pharmaceutical Industries, която управлява бизнеса на „Актавис” у нас от 2016 г., обяви че съкращава 25% от персонала си, което е близо 14 000 служители. Това е част от двугодишната програма на компанията за намаляване на разходите. Мерките, по-голямата част, от които ще бъдат реализирани през 2018 г., също така предвиждат продажбата на част от производствените и изследователски предприятия, както и спиране изплащането на дивиденти.

Планът за действие е част от политиката на новия директор на компанията Каре Шулц, който встъпи в длъжност в началото на ноември. Целта е през 2018 г. разходите да бъдат съкратени с 3 млрд. USD. Дългът на Teva Pharmaceutical Industries е в размер на 35 млрд. USD след като плати за „Актавис” цена от 40.5 млрд. USD.

Реализирането на плана за съкращения ще струва поне 700 млн. USD и то само за действията, които ще бъдат извършени през второто и третото тримесечие на следващата година. Разходи ще има и по закриването или намаляването на дейността на заводи, изследователски обекти и офиси.

Големият въпрос е кои държави ще засегнат съкращенията. В съобщението до медиите информация по този въпрос липсва. Според израелски медии в страната без работа ще останат 1700 служители. Това накара профсъюзът „Хистадрут” да организира стачка на 17 декември. Премиерът Бенямин Нетаняху също призова Шулц да „ограничи максимално съкращенията” в страната.

Според анализатори програмата за намаляване на разходите повече като че ли е фокусирана върху оцеляването на компанията, отколкото върху нейното оптимизиране, а това ще доведе до силен отрицателен ефект върху конкурентоспособността й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Файдата или кирията

    12 5 Отговор
    Много хора се ориентираха към онлайн покупката на лекарства и се оказа, че след плащането на ДДС - ПАК СИ НА СМЕТКА ако купуваш от чужбина!!!!! Вземете един Витамин С, който струва 15€ с ДДС и доставка до дома ти, а количеството е 454г. и срок на годност до 2022г. - купувайте от чужди сайтове и забравете за БГ аптеките!!!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ЛАЙДАТА И МИЗЕРИЯТА

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Файдата или кирията":

    ЩЕ СИ КУПИШ АМА САМО ВИТАМИН Ц, АКО Е НУЖНО СЕРИОЗНО ЛЕКАРСТВО С РЕЦЕПТА ПАК ЩЕ СТИГНЕШ ДО БГ АПТЕКИТЕ.
  • 3 hmhmhm

    7 6 Отговор
    Каквото и лекарство да ми се наложи ще си го купя. Дали ще е от наша аптека или от другаде. Щом го плащаш и не е наркотично вещество можеш да си го купиш. Нито ми трябва фармацевт нито доктор. Нито на единя ме интересува мнението нито на другия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Неграмотността убива

    0 0 Отговор
    hmhmhm - като ти чета коментарите, без да се заглеждам много много, си проличава, че си минимум неграмотен, от което според мен следват и безумните ти твърдения.
    P.s. дано никога не ти се налага да си купуваш различни субстанции от "витамин C", че току виж си се гътнал!