Last news in Fakti

18 Декември, 2017 09:21 2 221 1

Какво ще работи най-богатата жена в Африка

  • богатство-
  • жена-
  • африка

На 16 ноември най-богатата жена в Африка – Изaбeл Дyш Caнтyш, беше уволнена от поста управител на анголската държавна петролна компания Ѕоnаngоl. Месец по-късно тя вече знае какво ще работи. Възнамерява да се концентрира върху инвестициите си в португалската петролна компания Gаlр Еnеrgіа и кабелният оператор NОЅ.

Уволнението след встъпването в длъжност на новия президент на Ангола Жoao Лypeнco, чиято политика е да прекрати монополите в страната, както и да се справи с корупцията и бедността.

44-годишната дъщеря на бившия президент на Ангола Жoзe Eдyapдo прие уволнението си като нещо нормално в резултат на политическата власт. Милиардерката, която притежава 43% от банка Ваnсо ВІС базирана в Луанда, планира да продаде част от нея през първото тримесечие на 2018 г. „Банката се радва на голям успех и смятам, че именно сега е моментът да отвори капитала си и да приеме нови акционери” е мнението на Caнтyш.

Относно кабелния оператор NОЅ, най-богатата африканка смята да продължи да държи дела си в него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Таткото много е гепил на поразия.
    В тази държава няма ли Цацаров.