19 Декември, 2017 18:11 2 891 5

Туроператорът „София тур и Холидей“ ЕООД обяви фалит

  • софия тур и холидей еоод-
  • фалит-
  • туроператор

Министерството на туризма настоява за спешна среща с управителите и представител на застрахователя, компанията има валидна застраховка

„София тур и Холидей“ ЕООД обяви, че прекратява дейността си. „След като разплатихме стари задължения към партньори, изпадаме в несъстоятелност и не можем да изпълним предстоящите пътувания“, заявяват днес следобед в декларация от екипа на туроператора.

Спешна проверка на Министерството на туризма показа, че компанията има валидна застраховка „Отговорност на туроператора“, сключена само преди дни - на 11 декември 2017 г., със ЗАД „Алианц- България“. Тя влиза в сила от 00:00 часа на 12 декември 2017 г.

Предишната полица на туроператора е била с „Групама Застраховане“ ЕАД.

Екип от Министерството на туризма влиза в централния офис на дружеството в София. Експертите ще изискат пълна справка какви са поетите ангажименти от „София тур и Холидей“ към туристи за предстоящите празници и има ли продадени пакети за следващи периоди.

Министърът на туризма Николина Ангелкова настоява за спешна среща с управителите на туроператора и с представител на застрахователното дружество, за да се гарантират интересите на клиентите. Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 000 000 лв. според подадената към Министерството на туризма информация за полицата, лимитът на обезщетението е за 450 000 лв.

В Министерството на туризма днес постъпи едно обаждане от клиентка, че от два-три дни на телефоните в офиса на туроператора не отговаря никой. Жената сигнализира за проблема минути преди на сайта на компанията да се появи съобщение, че прекратяват дейността си.

Министерството на туризма ще следи внимателно казуса, за да се увери, че туристите, чиято почивка се проваля преди празниците, ще бъдат обезщетени. Според Закона за туризма клиентите на туроператор, прекратил дейността си, трябва да предявят претенции за понесени вреди до туроператора или пряко към застрахователната компания, представяйки документи от подписани договори и ваучери с туроператора.

Министерството на туризма препоръчва на туристите претенциите да се предявят във възможно най-кратък срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я изкарай Гано

    4 0 Отговор
    Прилича на Мис България... млечни сестри навярно
  • 2 Истината

    6 0 Отговор
    Измамата е ясна кой е човека дето ще прибере застраховката
  • 3 София тур

    1 0 Отговор
    "Уважаеми Колеги,
    Уважаеми Клиенти,
    Уважаеми Партньори,
    Със съжаление се налага да ви информираме, че след 19 години коректна и успешна работа на туристическия пазар се налага да прекратим своята дейност.
    През годините изживяхме с вас редица празници, делници, радости успехи и разочарования.

    Най-голямото си разочарование понесохме от държавата, в която живеем и от материала, с който се конкурираме.
    Да, към днешна дата можем да наречем ТЯХ, материал, защото вече нямаме какво да губим. И ДА, можем да кажем имената на хората които ни докараха до тук:

    Байко Байков - БОХЕМИЯ - и предсецател на най - голямата браншова организация. През месец март 2017 той пусна до всички наши партньори клевета че лиценза ни е отнет и препоръча на всичките ни партньори да не работят с нас...
    И така се случи... Отне ни месеци за да изчистим името си от клеветата.. но през това време продажбите ни спаднаха с около 70 % (резервациите, които преди получавахме от агенти и посредници)

    Министър Балтова - временно изпълняваща длъжността Министър на Туризма през март 2017. Когато поискахме среща с нея за да сигнализираме за доноса тя лаконично отговори "Аз съм веременно изпълняваща длъжността, другата седмица са изборите и предпочитам да не се ангажирам с позиция" ... е да..
    но нашите договори течаха и парите изчезваха с небето с всеки празен полет...

    Министър Ангелкова - на която й отне 4 МЕСЕЦА да отговори на нашето запитване.
    Попитахме я: " ОТНЕТ ЛИ НИ Е ЛИЦЕНЗА И
  • 4 София тур

    2 0 Отговор
    Попитахме я: " ОТНЕТ ЛИ НИ Е ЛИЦЕНЗА И С ЧИЯ ПРОТЕКЦИЯ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ТАЗИ КЛЕВЕТА.. И КАК ТОВА МИНИСТЕРСТВО И ДЪРЖАВАТА ЩЕ НИ ЗАЩИТИ КАТО ТОЧЕН И КОРЕКТЕН ДАНАКОПЛАТЕЦ " .. Заветния отговор пристигна през юли 2017... твърде късно..

    Байко Байков - БОХЕМИЯ - който заплаши редица наши служители през годините ( негови студенти), че ако продължават да работят за нас няма да завършат СУ. И те все пак свестни хора - се оттеглиха..

    БАТА - през 2016г пуснаха донос за нас и още 11 фирми.... И с наглостта си после поискаха обяснение от проверяващите ЗАЩО НЯМА САНКЦИИ И КАК ТАКА СМЕ ИЗРЯДНИ...

    Абакс - зад които стоят братята Паскови, които на всеки 3-4 години обявяват несъстоятелност и откриват нова фирма- туроператор и които вече около 3г правят целенасочен дъмпинг на нашите продукти - и да, ние за разлика от тях не си плащахме за ПР...

    Хора, Колеги, как сте толкова безпаметни? Защо отново надувате балона?!?! .. прочетете информирайте се, спомнете си сагата с ваучерите за Малдивите... Как е възможно в тази държава ЕФЕКТИВНО ОСЪДЕНИЯ брат Пасков да упражнява отново същата дейност и да дирижира отново сюжети?? Минисър Ангелкова знае това- нека за сподели защо и тя и цялото министерство мълчат.. Защо лятото премълчаха за полученото писмо от Италианския Партньор на Абакс?
    Защо министерството замаза положението?

    Това е ! Това е истината за начина на работа в България! Можем да кажем още много, но по добре да спрем до тук защото все пак имаме семейства!
  • 5 Краси

    1 0 Отговор
    Мошениците ще се опитат с фалшив и договори и фиктивни плащания да източат застрафовките кви са тия 19 години фирмата е регистрирана 2016г. Собствениците са продали дяловети на неизвестен сръбски циганин и няма никаква дейност през 2016г. Абе отвсякъде мирише на далавера.