Last news in Fakti

22 Декември, 2017 14:17 5 854 12

Некадърен бюрократ спрял „Свилоза“

  • свилоза-
  • дървесина-
  • суровина-
  • красимир дачев

Шеф на горско стопанство не изпълнил договор за доставка на дървесина

Некадърен бюрократ спрял „Свилоза“ - 1
Снимка: бТВ

Заради един некадърник, в едно държавно предприятие, "Свилоза" спря работа посред зима, което ще доведе до безумни разходи за отопление на над 1700 дка. съоръжения, каза днес по бТВ председателят на съвета на директорите на комбината за хартия в Свищов Красимир Дачев. Той допълни, че говори за директора на северозападното държавно горско предприятие, което не е изпълнил задължението си по договор за доставка на 50 000 тона дървесина.

"През тази година, това предприятие си изпълни договора за 2015, започна за 2016. А аз съм дал депозити за 2015, 2016 и 2017-та", допълни Дачев. Той поясни, че за "Свилоза" работят около 3000 души и неочакваните разходи в края на годината, заради спирането, ще ги лишат от бонуси.

Дачев допълни, че преди непредвиденото спиране, заради липса на суровина, годината за "Свилоза" е била много силна и бонусите са щели да бъдат от по 1000 лева. Той каза още, че комбинатът е инвестирал в местната икономика над 1.5 млрд лева, които са дадени на строителни и транспортни фирми от района.

"Ако трябва да съдя някого, трябва да съдя държавата. Но този директор не може лесно да се уволни. Ако министърът тръгне да го сменя, ще се обадят в негова защита стотина депутата и местни велможи", посочи Дачев. В заключение, той призна, че не може да каже кога "Свилоза" ще възобнови производството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    26 4 Отговор
    Умишлен фалит. След 5/6 месеца ще е собственост на някой дупитат, купил го за 1 лев!
  • 2 Лост

    15 6 Отговор
    Предприятие от сорта, да работи само с един доставчик!? Не може да бъде.

    Коментиран от #3

  • 3 Тишо

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Умнико, кой друг освен държавата може да осигури такова количество дървесина? И на възможно най-ниска цена за да е рентабилно производството?
  • 4 Бай

    12 13 Отговор
    Лъже мръсникът, преяжда с луканка. Няма толкова работещи хора там. Лъже за да не даде на малкото работещи коледни бонуси, които обеща.
  • 5 лек

    16 2 Отговор
    Горското стопанство в България е в хаос, пазара на дървесина в колапс. Предстои спиране на Монди - Стамболийски, ако така върви. Малките фирми са пред фалит. Това всичко от некадърност или с цел фалиране и последващ монопол върху дървесината на страната се прави???
  • 6 министър на икономиката

    17 0 Отговор
    ако предприятието е инвестирало 1.5 млрд,лева,то би могло да построи 4 моста,като Дунав мост 2,край Свищов,
  • 7 Радо

    19 2 Отговор
    Дачев да поръча дърва на плевенските цигани, ще го заринат с каруците, и то на изгодна цена.
  • 8 Секач

    5 1 Отговор
    Това куче лае за да му хвърлят луканка
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Алчният

    9 1 Отговор
    Дачев, стига рева. Изнуди всички в бранша да ти доставят на ниска и изгодна само за теб цена.
    Сключи изгодни само за теб договори с помощта на държавни служители - твои хора.
    Сега си събирайки посятото.
    Никой не е длъжен да ти работи безплатно. Дори и държавните горски стопанства.
    Анадънму?
  • 11 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    Заради един некадърник - А стига бе , - само един ли е ?
  • 12 1234

    2 2 Отговор
    Хич не се занимавай с нашите горски,те са свикнали само да вземат без да вършат някаква работа,ами отивай в Русия и вземай от там дървесина,и по евтино ще ти излезе,пък и работа ще се отвори на някои хора от България.Старите пътища в Коми още стоят.