27 Декември, 2017 16:10 1 976 2

Богатите стават още по-богати

  • джеф безос-
  • бил гейтс-
  • amazon

Световните милиардери са забогатели с близо 1 трилион долара през 2017 година

Богатите стават още по-богати - 1
Снимки: БТА/АР

Световните милиардери през 2017 г. са станали с близо 1 трилиона долара по-богати. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на данни от рейтинга си за 500-те най-богати хора в света, който се обновява в реално време.

По данни на изследването през изминалата година богатството на 440 милиардери от този списък се е увеличило с 1,05 трилиона долара, докато състоянието на 58 от включените в класацията е намаляло с 46 млрд. долара. Стойността на активите на двама от милиардерите в списъка е останала без промяна.

Общото богатство на обхванатите от класацията се е увеличило с 23 процента спрямо 27 декември 2016 година. Това отговаря на около 20-процентовия растеж, отчетен през изминалата година от индексите MSCI World (обединяващ динамиката в котировките на 1652 водещи световни компании) и S&P 500, който е основен показател за състоянието на фондовия пазар в САЩ.

Най-богатият човек в света към края на текущата година е собственикът на американския гигант в онлайн търговията Amazon Джеф Безос, чието състояние в момента се оценява на 99,6 млрд. долара.

Богатите стават още по-богати

За една година богатството му е нараснало с 34,2 млрд. долара, което е позволило на Безос да измести на второ място съоснователя на Microsoft Бил Гейтс с неговите 91,3 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 беден

    13 0 Отговор
    И кво ша ги праи тия пари.....!!Нали и той ша умре......!!

    Коментиран от #2

  • 2 КендиШоп

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "беден":

    По-ограничен мозък от българският НЯМА.