7 Януари, 2018 22:42 3 711 5

Жадните руснаци тласкат напред италианската икономика

  • италия-
  • вино-
  • русия-
  • износ-
  • рекорд-
  • жадни-
  • икономика-
  • бизнес-
  • пазар

Италианското вино се продава добре в Русия и Китай

Жадните руснаци тласкат напред италианската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Износът на италианско вино достигна рекордни нива, а една от основните причини за добрите показатели са жадните руснаци. „Ла Стампа“ разкри цифрите, позовавайки се на Асоциацията на италианските земеделски производители.

За изминалата 2017 година износът на италианско вино в световен мащаб достигна рекордните шест милиарда евро, което е увеличение със седем процента спрямо предходната година, посочват винопроизводителите на Апенините.

Пазарът, оказал най-голямо влияние за драстичния италиански растеж, е руският. Продажбите там са скочили с 47% за последните дванадесет месеца. Китайският пазар също е отбелязал значителен ръст – с 25%, въпреки че там на почит са френските вина.

Италианското вино е един от малкото продукти, които не са засегнати от ембаргото в Русия, наложено от Европейския съюз заради анексирането на Крим. Продажбите на италианско вино бележат ръст и на Острова – с 8%, както и в Съединените американски щати – с 6%.

Добрите новини обаче спират дотук. Международната организация по лозарство и винопроизводство предупреди, че 2018 година може да е най-лошата за индустрията за последния половин век. Според експерти обемът на винопроизводство в световен мащаб ще спадне заради неблагоприятни метеорологични условия в страни като Испания, Франция и Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    15 8 Отговор
    Нали бяха "фалирали" руснаците бе,кво става,къде са американските плужци да ни светнат по въпроса.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Пределно тъп въпрос,до ще си направя труда да обясня нещата за да престанат русофилите да го размахват като червен парцал с надпис "КПСС".Неточно е да се казва че Русия е фалирала,защото тя и НА ГРАНИЦАТА НА ФАЛИТА,НО НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА ДА ФАЛИРА,защото ще бъде разпокъсана и разпродадена,което не изгодно за никой.За това й състояни и плачевното състояние на населението са виновни ОЛИГАРСИТЕ,които са около 1%,които смучат непрекъснато умопомрачителни пари и живеят в палатите си предпочитано в чужбина,за да не дразнят населението с разточителството си.Има и около 3.4% по богатички руснаци,които пълнят заведенията по света/вкл и нашето Черноморие/,но те са "капка в море",отнесено към 145 милиона руснациЗащо няма да фалира Русия ли...Ами защото същите тия олигарси няма да го допуснат по простата логика че НИКОЙ НЕ СИ УБИВА ДОЙНАТА КРАВА.С две думи-най-изгодно им е да я поддържат в будна кома...и го правят успешно!

    Коментиран от #5

  • 3 Мана мана

    7 2 Отговор
    "жадный" на руски означава "алчен". Загубени в превода или....?!?
  • 4 Мани Мани

    2 1 Отговор
    Туй на български, бееей!
  • 5 ОТ ПРОСТИЯ ДО ПО ПРОСТИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    ЯВНО Е ЧЕ УШАНКИТЕ ХРАНЯТ И ТУРЦИ И ГЪРЦИ И ИТАЛИАНЦИ И ГЕРМАНЦИ И ФРАНСЕТА КИТАЙЦИ И КОЙ ЛИ НЕ ОЩЕ А ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ЗА ТВОЙТЕ ГОСПОДАРИ ГОВЕДАРИТЕ НА
    КОИТО НЕ ИМ ПУКА ЗА НИКОЙ САМО И САМО УШАНКИТЕ ДА СА ЗЛЕ ЗА ДА ПЛИЛАПАТ ТАЗ НЕОБЯТНА ШИР И НЕСВЪРШВАЩИ ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ПРЕМАХНАТ ЕДИНСТВЕНИЯ ИМ ОПОНЕНТ В ПРИЛАГАНЕТО НА ГОВЕДАРСКИТЕ СВЕТОВНИ СТАНДАРТИ.