Last news in Fakti

21 Януари, 2018 19:25 2 431 1

Страните от ОПЕК няма да увеличават добива на петрол

  • опек-
  • нефт-
  • опек+-
  • оман-
  • маскат-
  • петрол

В резултат цената в момента е на равнище от около 70 долара за барел

Страните от ОПЕК няма да увеличават добива на петрол - 1
Снимки: Shutterstock

Държавите от ОПЕК+ са изпълнили миналата година споразумението за намаляване на добива на петрол средно на 107 процента, предаде ТАСС, като цитира комюнике на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

Новината беше разпространена в края на проведената в столицата на Оман, Маскат, среща във формат ОПЕК+, държавите от организацията плюс други страни производители на петрол. Това беше седмото заседание на мониторинговия комитет за следене на изпълнението на споразумението.

Той ще се събере отново през април в Саудитска Арабия.

Кралството, най-големият износител на петрол в света, призова днес за сътрудничество в дългосрочен план, след 2018 г., между страните от ОПЕК+.

Агенциите припомнят, че на фона на започналия през 2014 г. главоломен спад на цените на петрола 14-те страни членки на ОПЕК и още 10 държави, сред които Русия, сключиха през 2016 г. споразумението за ограничаване на добива. Целта е балансиране на пазара, повишаване на цените и намаляване на световните запаси.

Страните от ОПЕК няма да увеличават добива на петрол

В резултат цената на барел петрол сега е на равнище от около 70 долара при 30 долара в началото на 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    7 1 Отговор
    Отлагам фалита на Русия за след 7089г.