24 Януари, 2018 13:05 2 365 4

Сринала ли се е продажбата на водка в Русия?

  • водка-
  • русия-
  • продажба-
  • дребно-
  • срина-
  • статистика-
  • алкохол

Данните сочат, че руснаците не са се отказали от водката

Продажбата на дребно на водка в Русия се срина за 2017 година. „Интерфакс“, позовавайки се на Националния съюз за защита правата на потребителите, обяви тази информация, според която се забелязва спад с 16.6% спрямо предишната година.

Според данните са били продадени 67.5 милиона декалитра. Тази информация обаче беше опровергана. Оказа се, че търговията на дребно на спиртната напитка бележи ръст с 2.4%. Официалните данни са на Федералната служба по регулиране на алкохолния пазар.

Представител на службата коментира публикувания доклад, според който продажбата на водка се е сринала. Според него грешката е дошла от неправилно сравнение на показателите спрямо продажбите от предишната 2016 година.

Имало е несъответствие в подадените декларации от някои производители, които работят на дребно в селските райони. Първоначално е имало и проблем с данните, въведени в Единната държавна автоматизирана система, която събира информацията за продадения алкохол.

Най-голям ръст се забелязва при продажбата на плодовите вина – с цели 81%. За миналата година са били продадени 11.3 милиона декалитра спрямо 6.2 милиона за предишната 2016 година, посочва агенцията. Изводът – руснаците не пият по-малко водка, а напротив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    10 10 Отговор
    Деньги нет, дарагие таварищи!

    Я публикувайте статистика за продажбите на Бояришник и Тройной одеколон, да видите вие ръстове!

    Даже, кат видели как се вдигат продажбите и помислили, че кризата свършила, ама греда!

    Скоро пак ще мажат филии с боя за обувки!
    Иначе на снимката - 2ма типични руснаци.

    Коментиран от #4

  • 2 Пак с ЛЪЖИ

    9 8 Отговор
    Ей тъй се изпълнява директивата хем на другаря Путин, хем ръст има, хем обективност с нищожни пречки в някои селски райони. Раша - страната на лъжите.
  • 3 simonm

    1 6 Отговор
    Путин-наливай наркомовка,б--- твая
  • 4 До Киро розовата прашка

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Такива фотографии мога да ти дам хиляди-и от нас и от Европа..пък от САЩ мога да те зарина с тях-господин прайдовец..