24 Януари, 2018 20:31 3 316 7

Муравей Радев: Валутният борд е гарант за еврото

  • евро-
  • еврозона-
  • муравей радев

България е напълно готова за периода ЕРМ2, известен като чакалнята за Еврозоната

В България няма как цените да скочат след приемането на еврото, защото ние сме във валутен борд и левът е вързан с еврото. Това обяви в предаването „Лице в лице” по бТВ Муравей Радев, който беше финансов министър в кабинета „Костов”.

Цените са били леко завишени в страни, приели еврото, в които не е имало валутен борд, уточни той.

По думите на Радев България е поела ангажимента да влезе в Еврозоната с подписването на договора за присъединяване към Европейския съюз (ЕС).

Според него страната ни е напълно готова за периода ЕРМ2, известен като чакалнята за Еврозоната, е уточни, че това не е никаква чакалня, а е нещо като тренировъчна зала.

„Трябва да формулираме всички пречки пред Еврозоната. Трябва да се направи пътна карта за тяхното отстраняване във времето – това е огромно и нелека работа, свързана е истински структурни реформи”, каза още Муравей Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебелия

    20 4 Отговор
    Когато чуя или прочета за Структурна Реформа ме втриса ! Като се сетя колко такива се правиха от 89-та до сега и ефекта го усещат само бивши и настоящи властимащи съжалявам че не се махнах навремето
  • 2 Истината

    12 3 Отговор
    Нали се сещаш, че в България е точно обратното.
  • 3 Рамбо Силек

    19 5 Отговор
    Още един национален предател.Сигурно с парите от панелката завъртя колелото този ко*ел.Че и лекции чете...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 аве фюрер

    7 0 Отговор
    Като чуя за Муравей и Костов, ми иде да хвана брадвата , па да падат едни кратуни .... та тоя мазен разбойник ,от коя дупка изпълзя да ни приказва глупости ???
  • 6 жури

    5 0 Отговор
    Да си покаже Дипломата.С Костов сьсипаха Бьлгария.
  • 7 Bil

    1 0 Отговор
    Муравей излиза от хралупата си и тества всенародната любов.Един счетоводител на ТПК се изказва по сериозни икономически казуси.Търси си ракета носител и явно си е намерил.