28 Януари, 2018 16:20 2 395 1

АОБР на протест срещу "далаверите в енергетиката"

  • аобр-
  • протест-
  • енергетика

Протестът е подкрепен от браншовите организации

АОБР на протест срещу "далаверите в енергетиката" - 1
Снимка: БТА

В последния ден на месец февруари – 28-ми, в София ще се проведе протест под надслов „НЕ” на далаверите в енергетиката!”. За това се договориха национално представителните организации на работодателите, обединени в АОБР – Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Протестът е подкрепен от браншовите организации, членуващи в АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, Национален синдикат „Защита“ и синдикалните организации в участващите в протеста фирми.

Национално представителните работодателски организации призовават всички фирми, неправителствени организации и граждани, които не одобряват наглото манипулиране на пазара и спекулативното повишение на цената на електроенергията, да се включат в протеста, заявяват от АОБР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д Динев

    4 1 Отговор
    Казват че цената на електроенергията се формира от цени за производство, за пренос и за разпределение. Не мога да си обяся как при производствена цена от около 1,5 ст/квтч в АЕЦ"Козлодуй", в къщи този същия киловат е 12-13 пъти по-скъп. Къде и кои са кожодерите?