29 Януари, 2018 19:03 4 321 6

Губеща банка раздава 1 млрд. EUR бонуси

  • dеutѕсhе ваnk-
  • банка-
  • германия-
  • бонуси
Губеща банка раздава 1 млрд. EUR бонуси - 1
Снимка: АР/БТА

Dеutѕсhе Ваnk, която е най-голямата търговска банка в Германия и приключва трета поредна година на загуба, реши да раздаде 1 млрд. EUR бонуси на своите служители, съобщава германското издание Frаnkfurtеr Аllgеmеіnе Ѕоnntаgѕzеіtung като се позовава на собствени източници в банката.

Сумата е предизвикала образуването на два лагера сред ръководството, което от своя страна е породило разгорещена дискусия. Въпреки това е надделяла групата, която е на мнение, че благодарение на раздаването на щедрите бонуси банката ще успее да задържи едни от най-квалифицираните си сътрудници. Това е особено важно за Dеutѕсhе Ваnk, която през последните месеци загуби няколко ценни служители, които отидоха да работят при конкуренцията. От тази гл.т. на щедрите бонуси се гледа по-скоро като на инвестиция, отколкото на безсмислен разход.

Загубата на Dеutѕсhе Ваnk през 2015 г. възлизаше на 6.8 млрд. EUR. През 2016 г. тя беше стопена до 1.4 млрд. EUR, а за 2017-а точната цифра ще стане известна на 2 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    30 2 Отговор
    Нашето правителство прави същото - сигурно пак с инвестиционна цел.
  • 2 барбалан

    20 3 Отговор
    Губеща Германска Банка раздава бонуси = Инвестиция в легализиране на рушветите...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Магураджия

    7 0 Отговор
    Е те такива са "добрите" банкови практики... Така се прави то. Другото е пушек и въздух под налягане.
  • 5 Хихихи

    7 0 Отговор
    Значи, въпреки, че е на загуба от милиард и половина банката решава да даде 1 милиард за да не напуснат служителите довели до загубата от 1.4 милиарда.
    нещо сбъркано има в цялата история.
  • 6 Различен

    7 0 Отговор
    Банката е на загуба??
    А нашите банки, за миналата година имат 1 260 милиона печалба, след облагане и др. подобни!
    При заплати на някой от шефовете по 200 бона на месец! Ха представете си, какво дране пада на обикновените хора и бизнеса!