30 Януари, 2018 10:58 1 864 0

Облаците на войната над световната икономика

  • война-
  • експерт-
  • русия-
  • сащ-
  • икономика-
  • алексей мухин-
  • пари

Политиката влияе негативно на икономиката, смята финансов експерт

Облаците на войната над световната икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Световната икономика се плъзга към „икономика на войната“. Това смята икономическият експерт Алексей Мухин, който оглавява руския Център за политическа информация, съобщи РИА Новости.

На световния икономически форум в швейцарския град Давос Мухин изрази мнение, че макроикономическите показатели са добри, но трябва да се обърне внимание на микроикономическите проблеми, които са предизвикателство за икономиката.

„В същото време американският президент Доналд Тръмп и други политици призовават инвеститорите да влагат в техните страни. Това е панаир на суетата“, заяви Мухин. Според него присъстващите на форума в Давос не са проявили смелост да признаят, че световната икономика постепенно се превръща в икономика на войната.

„Световната икономика е тръгнала по този път и това е свързано с неуредеността на всички проблеми, които са стояли пред световната икономика преди кризите през 1998 и 2008 година“, заяви руският финансов анализатор. По думите му водещите страни не предлагат решения на тези проблеми и те се натрупват.

Алексей Мухин посочи, че Съединените американски щати се опитват чрез санкции да наложат политически и икономически контрол над територии и пазари. След анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна американците и Европейският съюз наложиха икономически санкции на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА