Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 18:53 4 694 3

Прогноза, която ще учуди дори Тръмп

  • икономика-
  • сащ-
  • тръмп
Прогноза, която ще учуди дори Тръмп - 1
Снимка: АР/БТА

Прогноза на Федералния резерв на щата Атланта показва, че БВП на САЩ за първото тримесечие на 2018 г. ще нарасне с 5.4% спрямо същия период на 2017-а. Подобно развитие на американската икономика би изненадало дори президента Доналд Тръмп единодушни са финансови анализатори. За последно подобен ръст е имало през 2003 г., припомня изданието Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr. В случай, че прогнозата се сбъдне това ще е първият подобен ръст на тримесечна база от третото тримесечие на 2014 г. досега.

По-оптимистичната прогноза дойде в следствие на публикуван от Іnѕtіtutе оf Ѕuррlу Маnаgеmеnt месечен отчет на производството на САЩ, което от своя страна доведе до прогноза, че потребителските харчове ще се повишат.

За тази година Тръмп обеща 4% икономически растеж, макар през декември 2017-а да даде обещание увеличението да е в рамките на 6% - ниво, което не е достигано от 1984 г. досега. Според специалисти реалния растеж ще е доста по-нисък от прогнозирания, тъй като са налице някои проблеми, а именно спад на продуктивността, застой на пазара на труда и застаряващо население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Апостолов

    13 0 Отговор
    Абе, другари журналисти, Атланта е град не е щат
  • 2 Ужаст

    8 0 Отговор
    Хахаха столицата на щата Джорджия град Аталанта се превърнал в щат тука...
  • 3 ДЕБЕЛЯН

    4 0 Отговор
    Ами бате Илия Павлов ме учеше как да крада, а не кое е щат и кое - град.