4 Февруари, 2018 18:51 3 465 7

Хотелиери гневни на кабинета

  • черно море-
  • хотели-
  • протест

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов сдружение на хотелиери от Несебър искат да бъде уволнена министър Николина Ангелкова.Срокът, който хотелиерите поставят, е до следващото заседание на МС, което е на 7 февруари. Причината за недоволството им е одобрената от Министерството на туризма схема за разполагане на павилиони и атракциони в курортната община.

В писмото се посочва, че членовете на "Клуб на хотелиера Несебър" категорично се противопоставят на одобряването на схемата за разполагане на модерни павилиони с единна визия и места за атракциони.

Според хотелиерите в курорта ще има:

1) Двадесет групи до 5 обекта до 75 кв.м всеки;

2) Двадесет броя линейно разположени обекти до 5 обекта до 75 кв. м всеки;

3) Четири броя Базари;

4) Тридесети седем зони за триколки, велосипеди и други;

5) Два броя атракциони;

6) Три броя линейни пазари – арт до 5 обекта до 75 кв.м в к.к. "Слънчев бряг".

В отвореното писмо хотелиерите изразяват несъгласие срещу публикации, че "Слънчев бряг" е "място за евтин алкохолен туризъм", тъй като "това не отговаря на обективната реалност".

Делът на младежите, посещаващи курорта в периода 20 юли - 10 август, е едва 8-12% от общия дял туристи. В изследване на нагласите на туристите, посещаващи к.к. "Слънчев бряг“, поръчано от Booking.com, над 67% от интервюираните туристи от пазари като Великобритания, Русия и Германия заявяват, че възприемат курорта, като място за семейна ваканция, и че биха го посетили отново с децата си, се казва в писмото.

Хотелиерите напомнят, че Ангелкова е "назначена за министър на туризма, а не за министър на търговията на дребно в павилиончета" и я съветват да се съобразява с мнението на бранша. Според бизнесмените от Несебър, тя не е успяла за периода, в който управлява, да вдигне туристическия имидж на страната. Хотелиерите настояват:

- Да се демонтират всички временно преместваеми обекти от алеите, тротоарите и плажната ивица в к.к. "Слънчев бряг", които от дълги години нарушават неговата цялостна визия и нивото на курортния комплекс.

- Да се прекратят неуредиците с инфраструктурата в курортния комплекс, които произтичат от това, че собствеността й е държавна, и спешно трябва да бъде прехвърлена за безвъзмездно управление на община Несебър по примера на община Бургас, която управлява държавна собственост – остров "Света Анастасия", мостика и историческото ядро на Морската градина.

С това действие ще се постигне осъвременяване на цялостната инфраструктура на к.к. "Слънчев бряг", която изостава с близо 30 години от хотелиерството - проектиране и изграждане на канализация за събиране на дъждовните води, алеи, улици, тротоари, зелени площи, осветление, сметосъбиране и сметоизвозване, машинно метене и миене на комплекса.

В писмото си хотелиерите от Несебър припомнят, че те са адресирали същите проблеми до Ангелкова и вицепремиера Симеонов още миналото лято. Те изразяват възмущение, че тя приписва ръста на туристите в България на своите усилия, а "за всички е ясно, че ръстът е следствие на международната обстановка".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    19 4 Отговор
    Ръстът в туризма е благодарение на международната обстановка.
    Сирия-война, а пати Турция, отлива е 80%
    Подобна е ситуациата в Египет, Тунис и Алжир.
    Всички се пренасочват в евтина БЪЛГАРИЯ.
    За всичко това, приноса е на Ангелкова и демагозите от Герб.

    Коментиран от #3

  • 2 Бате Симеонов

    13 1 Отговор
    ХОТЕЛИТЕ В С.БРЯГ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪБОРЕНИ, те са преди старата плажна алея, строителството на плажа е забранено, недопустимо е шепа нагъл материал да си присвои плажа
  • 3 Тасев

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Приносът на международната обстановка ли се дължи или на Ангелкова?
  • 4 по лекинко

    7 1 Отговор
    Господа хотелиери по леко с исканията ви де , ееее то бива нахалство ма чак пък толкова , не стига че е....ти мамата на българското черноморие ми и нагли , 90 процента от сивият сектор е именно там като криете приходи и раздавате Нерегламентирани заплати на вашите служители , а да не говорим за нискокачественото обслужване , храна , безалкохолни и алкохолни (фалшиви) напитки . Държавата не ви е виновна ,ако продължавате така и войните на юг не могат да ви помогнат и всички ще предпочетат Гърция и Турция .
  • 5 Анатема

    7 1 Отговор
    Вече не минавам през Сънито и отбягвам Несебар. Дано вдигнат едни тарби да не се вижда "европейската " цигания по околовръсното. Това не може да бъде курорт . По дюните ми премина детството а сега и внуците не ще закарам там. Хиени да бяхте щеше да има повече ред.
  • 6 Патриот

    1 0 Отговор
    Когато поискаш повишение на заплатат шефа казва "толкова. ако искаш напускай".
    Редно е и на тях да им кажат "това се условията, ако не ви харесва изнесете си бизнеса извън страната".
    В момента, в който земята бъде прехвърлена от държавно към общиство управление ще бъде презастроена и унижожена всяка зеленина, паркинг и т.н.
  • 7 Бай Благой

    2 0 Отговор
    Не знам защо се гневят тези мутрафони преоблечени като "хотелиери"?
    Слънчев бряг си беше дупка за алкохолен туризъм още през 2009-2012 - последно когато ходих там...
    Пияни и друсани скандинавци и нагличани, чупеха, трошаха и повръщаха на всеки ъгъл..